"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 9 de maig del 2011

Mor un ciclista belga durant la tercera etapa del Giro


Que consti que em nego a penjar les imatges i les fotografies del terrible accident. Jo les he hagut de veure, per redactar aquest post i crec que t'ho pots estalviar. Perdré visites, però mantindré dignitat. Només et diré que un ciclista, que venia després per una caiguda anterior, no ha volgut "ni mirar. Hi havia sang per tot. Tenia el cap esberlat". No les col·locaré per la seva extrema duresa i per respecte a la família del jove ciclista belga, Wouter Weylandt, que, aquest dilluns a tarda, s'ha convertit en la quarta víctima mortal del Giro. Tenia 26 anys.

S'estava baixant un port de Tercera, el Passo di Bocco, quan el ciclista del Leopard luxemburguès s'ha estavellat. Immediatament, hom s'adonat que una cosa molt (massa) greu estava passant. El xicot impacta de cap contra el mur protector i es queda inconscient. Un bassal de sang enorme i aturada cardiorespiratòria que els metges que l'han envoltan han aconseguit remuntar en primera instància.

Per tant, helicòpter i cap a l'hospital de Gènova. Malauradament, sobre les 17:00h, Weyland perdia la vida. Fractura a la part baixa del crani. En el seu palmarès hi havia una etapa a La Vuelta (2008) i una del Giro de 2010. El ciclisme és un esport molt dur.

Weylandt havia de ser pare el proper mes de setembre. Per aquelles coses de la vida, no havia de prendre part en la cursa rosa però la caiguda del seu company Daniele Benatti el va fer volar fins a Torí per prendre la sortida. "Cames i pulmons" va ser el seu darret tweett del seu compte. Sense paraules. DEP

1 comentari:

  1. Quina desgracia!!!! Quan he llegit el titular
    pensava que seria algo de doping pero no ...

    ResponElimina