"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 30 de maig del 2011

Rubalcaba, un exvelocista que optarà a la Moncloa

Rubalcaba amb l'Ésser Superior. El polític és soci del Madrit i sempre fa broma dient que, portant el nom d'Alfredo, no podria ser de cap altre equip. Sort que no li deien Chicharito.

El candidat socialista a les properes eleccions generals és, com sap tothom, Alfredo Pérez Rubalcaba. Doctor en Ciències Químiques per la Complutense de Madriz, de jove va compaginar els estudis amb els esports. Al marge de ser un malalt del Reial Madrit; el jove Rubalcaba, que vestia els colors de la ja desapareguda secció d'atletisme del Celta de Vigo, és tot un velocista. La seva millor marca, un 10,9. Un registre més que acceptable per a un esprinter blanc i per a l'època (estem parlant de mitjans dels anys 70). Ho dic perquè aleshores els atletes no tenien les atencions i facilitats que tenen avui. Per exemple, els 10,90 no es van assolir sobre un modern tartà com els d'avui sinó en una pista de cendra. Com es feia abans.

Rubalcaba va aconseguir trencar la barrera dels 11 segons i, per això, va ser preseleccionat pels Jocs Olímpics de 1968. La Química i, després, la política el van fer canviar el pantaló curt per la corbata. De fet, una i altra ocupació es donen la mà. Un cap de setmana, el jove Rubalcaba havia de competir a Pamplona però tenia un examen a la Complutense el divendres a darrera hora de la tarda. Un company el va esperar amb el cotxe per marxar cap a la competició i arribar a temps. Qui era? Jaime Lissavetzky.

PS: El rècord estatal és d'Ángel David Rodríguez amb uns 10,14. Marca aconseguida per l'atleta madrileny del Barça, a qui li diuen El Pájaro, el 2008!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada