"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 1 de juny del 2011

Oriol Alsina: "Hem pujat a 2ªB amb un pressupost igual a tres dies de sou de CR7"


El futbol català té tres noms de moda que van íntimament lligats. La UE Llagostera que ha assolit plaça a la Segona B després de quallar cinc ascensos en set temporades, que està dirigida per un matrimoni curiós que porta 20 anys junts. A la banqueta, Oriol Alsina, i als despatxos, Isabel Tarragó. Han aconseguit quelcom d'històric i sense precedents pel futbol modest de casa nostra.

Oriol Alsina, a qui he tingut l'oportunitat de saludar, reconeix que "encara" no ho ha "digerit" i es mostra "il·lusionat pel nou repte". Sobretot, li fa gràcia jugar la Copa, passar alguna eliminitòria i tenir la sort de jugar "contra el Reial Madrid al Bernabéu". Culé de tota la vida, rep mil i una felicitacions d'un poble que s'ha bolcat amb l'equip: "Un mata un xai i me'l regala, l'altra fa la matança del porc i me'l dóna". El seu mòbil treu fum.

Sense cobrar, aquest entrenador-miracle del futbol català que es defineix "com un bon psicòleg" és l'ànima d'un equip que funciona com una família i que té un pressupost més que just: "120.000 euros que vindria a ser tres dies de sou de Cristiano Ronaldo". I és que la crisi econòmica és a l'odre del dia. És per això que el matrimoni Alsina-Tarragó dóna feina a la seva fàbrica de tovalloles "als jugadors que demostren en els entrenaments sacrifici, capacitat de treball i companyerisme. Així, poden portar dos sous a casa".

Oriol Alsina somriu quan m'interesso per les seves relacions amb la presidenta, la seva dona des de fa 20 anys. "Són molt bones. Estem junts les 24 hores deia dia. La feina de la Isabel és molt important. Ara bé, quan guanyem, les relacions són molt millors", assegura rient. I és que els 8.000 habitants de Llagostera són feliços perquè han aconseguit posar al mapa del futbol estatal el seu poble.

Boníssimes notícies pel futbol català, el futbol modest, el futbol de veritat que està sacsejat per molts (massa) problemes econòmics.

En breu t'ajduntaré l'entrevista sencera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada