"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 31 de maig del 2010

El nou Drazen Petrovic


Drazen Petrovic ha estat (amb el permís de Sabonis i Kukoc) el millor jugador europeu de bàsquet de tots els temps. Dilluns vinent farà 17 anys de la seva mort, víctima d'un terrible accident de trànsit en una autopista alemanya. El croat, però, pot estar tranquil allà on estigui: ha trigat però ja ha aparegut un hereu. Es tracta de l'eslovè Goran Dragic, el Drac. El base dels Suns de Phoenix (que creix, minut a minut, a l'ombra del gran Steve Nash) ha estat el millor home dels play-offs de l'NBA. I ho puc dir després d'haver-me empassat tots els partits!. (Gràcies, Carol). El jugador de Ljubljana ha liderat la fantàstica segona unitat del conjunt d'Arizona a les Finals de l'Oest caient amb les botes posades contra els Lakers. Dragic ha sabut jugar el rol de titular quan Nash ha hagut de deixar la pista per col·locar-se a lloc el seu malmès nash :) que ha rebut més trompades que les cames de Messi.

Dragic té una visió de joc brutal, és valent en l'u contra u, gaudeix d'una tècnica fantàstica, juga el 2x2 com pocs bases, és mortal de necessitat amb el seu tir amb l'esquerra i, quan és a pista, dóna la sensació que, en qualsevol moment, en pot fer una de grossa. Tot solet va finiquitar els Spurs (que no el van voler en el draft de 2008) en les semifinals de l'Oest anotant 23 punts en el darrer quart. Ha treballat moltíssim i poc queda del seu vist i no vist al CB Múrcia. Com Petrovic, el seu gran problema és la defensa, com Petrovic té la gran capacitat de decidir en dècimes de segon, com Petrovic sembla ser aliè a la pressió i com Petrovic sap ser malcarat quan convé. Recorda aquest nom. Goran Dragic.
Gaudeix amb aquestes imatges:



Drazen Petrovic. Sabies que...?
Va ser un gran defensor de la causa croata?
era cosí segon de l'exblaugrana Dejan Bodiroga?
no abandonava l'entrenament fins no haver anotat mil cistelles?
els Nets li van retirar el 3?
va guanyar tot solet una Recopa pel Madrid anotant 62 punts?
el fatídic 7 de juny de 1993 va perdre la vida en saltar-se un camió la mitjana de l'autopista alemanya impactant contra el seu Golf?
conduïa la seva xicota Klara que, a més, va sobreviure?
el dia de l'accident va rebutjar tornar a casa en avió amb els seus companys de selecció i va escollir fer el llarg viatge per carretera?
en el dia del seu enterrament, 6.000 persones van estar 22' ovacionant el cos?
la cistella del carrer Preradoviceva, on va començar, i la seva tomba són llocs de peregrinatge pels seus seguidors?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada