"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 1 de juny del 2010

Censura reial o reial censura?


Aquest cap de setmana, en un especial sobre el Mundial que oferia el diari el Mundo (crec), el lateral Joan Capdevila, integrant del Barça B de Del Bosque que disputarà la Copa del Món de Sud-àfrica de la setmana vinent, deia que si es guanyava la competició "seria capaç de fer un petó a la boca del rei". Ho entrecomillu tot i que no he pogut trobar les paraules exactes, encara que la idea de la broma-aposta del futbolista era aquesta. A internet, no hi ha ni rastre d'aquestes declaracions que, com a mínim, sobten. Només hi ha mínimes referències en aquest gran blog. Però... què passa amb la resta? Ningú se n'ha fet ressó? És que els tentacles de la Casa del Rei han avortat qualsevol referència al morreig entre el targarí i el ciutadà Joan Carles? No se sap encaixar una broma feta sense cap mena de mala intenció?

Si poses a qualsevol motor de cerca "Capdevila Rey" o "Capdevila beso Rey" no hi ha cap mena de referència als desitjos carinyosos del jugador del Vila-real vers el Borbó. Les entrades et reboten al FB de Joan Capdevila o a la Copa guanyada pel de Tàrrega quan jugava en el Depor la temporada 2000-2001. Censura en ple segle XXI?

Desitjo (espero) que no. Però estaràs d'acord que és estrany que s'hagi esborrat qualsevol referència en un obrir i tancar d'ulls. I més en un moment en el qual l'Estat està d'allò més il·lusionat amb el presumpte bon paper que pot fer el Barça B a Sud-àfrica. Pot ser que el ciutadà Joan Carles, el popularment conegut com a campetxanu, no estigui tan bé de salut com ens volen fer creure? Serà que no estan per massa alegries? Als maruja-programes del cor, dels quals en són un entusiasta, celebraven la transparència amb la qual la Casa Reial havia portat el darrer problema de salut del monarca. Malament, quan es vol destacar la transparència en assumptes d'aquesta mena... És com quan un president ratifica un entrenador. Per cert, la Casa del Borbó ens costa nou milions d'euros. 300.000 dels quals van destinats a cuidar els 17 cavalls del ciutadà Joan Carles! Quin país!

1 comentari:

  1. Com ja vaig comentar en un post anterior ... aquestes coses de 'calers' és millor no saber-les ... a vegades és millor viure en la ignorància :o)

    ResponElimina