"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 2 de juny del 2010

Un anell per dominar-los a tots


Pau Gasol ja sap què és guanyar l'anell de campió de l'NBA en haver-se convertit en el primer català de la història en fer-ho ara fa tot just un any. A partir de demà comencen les grans Finals de 2010 que enfrontaran els Lakers i els C's de Boston. Una final amb regust 80's i amb comptes pendents entre les dues franquicies amb més títols de l'NBA. Es veuran les cares dos enemics íntims que paralitzaran els Estats Units i, de passada, mig món. De fet, es preveuen batre tots els rècords d'audiència en unes finals que, de moment, encara conserven els duels Bulls-Jazz de l'any 1998.

Però saps com és l'anell de campió?
Es tracta d'una petita joia, que cada any canvia, però que té uns elements permanents. El rep cada membre de l'equip campió (els 15 jugadors, el tècnic, els sis ajudants i un preparador físic) i normalment descansa a les caixes fortes dels bancs. Està personalitzat amb el nom i dorsal del jugador, el nom de l'equip i es lliuren quatre mesos després d'haver alçat el títol. Normalment, la cerimònia se celebra en el primer matx de la propera temporada que el conjunt guanyador juga a casa. 'The ring is the ring' (l'anell és l'anell), diuen als Estats Units.

L'escut de la franquícia ocupa la part superior de la joia al costat de la llegenda 'World Champions' (campions del món). Les lletres estan elaborades amb or blanc de 14 quirats. 64 diamants apareixen en el frontal elaborant un llit sobre el qual descansarà el logo dels campions. A la part esquerra hi ha gravat els número total de títols de la franquícia, l'any en el qual s'ha guanyat l'anell i una inscripció que resa Ubuntu que en llengua zulu vol dir 'Jo sóc perquè nosaltres som'.

A la part dreta apareix el nom del jugador, el seu dorsal, l'emblema de l'NBA i el rècord de victòries i derrotes aconseguits en el play-off pel títol. En la part interior acostuma a aparèixer gravada la signatura d'algun membre destacat de la història de la franquícia guanyadora. En total, 92 diamants en un anell de generoses proporcions que tindria un valor en el mercat de més de 30.000 euros. Pesa 55 grams i es fan a mà. Pau, encara et queden nou dits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada