"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 3 de juny del 2010

La RFEF se'n riu del mort i de qui el vetlla


En un país governat per una colla de xoriços (incloc els de l'oposició, que a l'hora de papar la mà poc importen els colors), en un país en els quals es demanen retallades (sempre a tu o a mi; mai a ells), en un país en el qual s'amputen els sous dels funcionaris, en un país en el qual la taxa d'atur és de més del 20%, en un país en el qual els avi@s no tenen ni per arribar a final de mes, en un país en el qual es s'eixuguen despeses socials, en un país en el qual la casa del Borbó ens costa nou milions d'euros (300.000 per cuidar 17 cavalls) i en un país que s'ha convertit en protagonista econòmic dels TNs dels Estats Units, tal i com em confessa la meva amiga que viu a la Costa Est i que m'explica que venen a dir que el tema de Grècia serà un joc de nens quan esclati aquí... va la Federació Espanyola de Futbol i dóna 600.000 euros per barba a cada jugador de la selecció per guanyar a Sud-àfrica. 100 milions de pessetes! Multiplica per 23 jugadors, més cos tècnic, delegada... Què, mola la suma, no? Només recordar que un or olímpic individual es pagava, a Pequín, amb 94.000 euros, 48.000 la plata i 30.000 el bronze!

La Federació Espanyola assegura que els diners (pactats dimarts per Casillas, Puyol i Xavi, els tres capitans) no surten de les nostres butxaques, ja que provenen dels patrocinadors. Per tant, legalment sembla que no fan res malfet. Però, i èticament? Hauria d'intervenir el Govern? El Tribunal Penal de l'Haia? L'ONU? La CIA? Greenpeace? Els jugadors es defensaran afanyant-se a dir que faran obres socials i solidàries... No em feu riure, que no en tinc ganes! Que vinguin a casa meva, doncs! Que els donaré quatre lliçons de microeconomia!

En un moment de crisi, cada jugador cobrarà per guanyar un Mundial 600.000 euros i, el pitjor de tot, és que tenen enormes possibilitats de fer-ho. Perquè et facis una idea, Espanya encapçala el rànquing de primes. Seguida d'Anglaterra (520.000) i Argentina (470.000). Itàlia, actual campiona del món, s'embutxacaria 240.000 euros per penjar-se la cinquena estrella a la samarreta de l'azzurra i el Brasil, 180.000 per la sisena. Els jugadors, però, han anunciat que només començaran a cobrar a partir de vuitens (60.000), semifinals (90.000), final (120.000). Quina solidaritat! Quin compromís Però és que, a més, la FIFA (uns altres xoriços) donen 30 milions al campió, 24 al sotscampió, 20 al tercer, 18 al quart classificat i en cobraran 14 els combinats que quedin entre el cinquè i el vuitè lloc.

600.000 euros per barba per un mes de treball? Si és més del que molts municipis (per no dir la majoria) han rebut del famós Plan E del Govern estatal! Com li puc explicar a la meva filla que el treball dignifica? Quan els que seguiu la selecció espanyola aplaudiu quan marquin un gol o guanyin un partit penseu en el vostre compte corrent i us els mirareu d'una altra manera!

PS1: Escric aquest post assegurant que faria les mateixes reflexions si els primats fossin els jugadors del Barça.
PS2: Ara que no et veu ningú... què faries en el lloc dels jugadors? Sigues sincer, putilla!

1 comentari:

  1. Com he dit en més d'una ocasió ... això val més no saber-ho ... ara m'he encabronat!!! Vivim en un país de pandereta ...

    ResponElimina