"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 16 de juny del 2010

La Rioja, 0 - Heidi & Abuelito, 1

En el món del futbol, la regla diu que si un equip surt a empatar, acaba perdent. Però la Suïssa d'Ottmar Hitzfeld ha estat, aquest dimecres, l'equip encarregat de trencar aquest axioma. La veritat és que el futbol és molt senzill. Es tracta de passar la pilota a un que va vestit com tu (això la Rioja ho domina a la perfecció) i, vés per on, per marcar resulta que has de xutar. El reglament és així de capriciós. I la veritat és que els de Del Bosque no han buscat la porteria dels helvètics fins el quart d'hora de la segona meitat. En la primera mànega, la selecció estatal ha estat infinitament superior als suïssos (passeig militar estèril) però només han xutat un cop entre els tres pals. Per obra i gràcia d'un Gerard Piqué que ha estat a punt se signar un dels gols del Mundial. Al seu pur estil. Retall dins la gran i xut rebutjat pel porter suís in extremis. Suïssa no es podia creure arribar al descans amb 0-0. Ja haurien signat el resultat abans de començar.

Però totes les alarmes han saltat a la segona meitat. El capverdià Fernándes ha fet el gol dels suïssos després d'una pèssima actuació d'Iker Casillas (aquest noi, millor porter del món fins l'agost de 2009, les veu quadrades des que s'allita amb la Carbonero). El de Móstoles ha sortit a tapar angle però ha entrat al davanter com un defensa i no com un porter que té l'obligació, en aquesta mena de jugades, d'anar a terra i amb les mans. Valdés, comença a escalfar!

Villa i Xabi Alonso (espectacular canyardu a la creueta) han donat el toc de càrrega a la Rioja però els de Del Bosque han seguit sense trobar els tres pals. Navas i Torres, que han entrat en la segona meitat, per Sergi Busquets i David Silva, han posat un xic d'elèctricitat. El sevillà (que diu que el millor polític és Aznar) ha sortit amb massa ansietat i el 'Kid' ha demostrat que no té el ritme de competició després de la greu lesió patida.

Suïssa, que no es creia el que veia, ha posat els Alps davant la seva porteria, i el joc d'Espanya ha estat previsible i buscant centrades a l'olla de manera desesperada i atolondrada. La veritat és que el futbol estatal i el suïs són a anys llum però la dona del Cèsar, a més de ser honrada, ho ha de demostrar. Derrota que pot ser molt negativa per a la Rioja ja que podria significar ser segona de grup i jugar contra el primer classificat del grup de la mort (el Brasil, la Costa d'Ivori o Portugal). Per cert, Iniesta ha patit l'enèsima lesió (sembla muscular) de la temporada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada