"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 16 de juny del 2010

Què passa al nord del paral·lel 38?


Què passa al nord del paral·lel 38, la frontera més militaritzada del món, que separa la occidental Corea del Sud amb l'estalinista Corea del Nord? La República Democràtica Popular de Corea és un dels països més hermètics del món (per no dir el que més). En els escadussers reportatges que s'han emès sobre aquest país (hi ha un paio de Tortosa, fidel al règim, que s'encarrega de passejar els equips de TV internacionals per les enormes avingudes de la capital i els indica què es pot gravar i què no) he pogut apreciar una societat tancada, humiliada, atemorida i amb gana. Molta gana. De fet, hi ha més d'un 20% de la població infantil que està desnodrida. Un país que, per lluitar contra la fam, es va dedicar a quedar-se els milers de vaques bojes que sacrificaven a Europa per alimentar els pobres ciutadans. Mig milió de cadàvers sagnants dels escorxadors del Vell Continent van arribar d'Alemanya

El país és governat amb mà de ferro per Kim Jong Il (la població té el deure de dirigir-se a ell com a 'estimat líder') fill de Kim Il Sung que va ser qui va instal·lar l'estalinisme en aquest país. Corea del Nord és un dels Eixos del Mal dels Estats Units i els seus habitant, aliens, han de passar-se, per llei, deu dies plorant cada cop que se celebra l'aniversari de la mort de l'avui president perpetu.

Corea del Nord s'ha presentat en el Mundial de Sud-àfrica sense que les evolucions dels seus homes (seguits en tot moment per comissaris polítics) puguin ser emeses en el seu país. A Corea del Nord no hi ha ni neveres, ni teles, ni...

Kim Jong Hu és l'entrenador (pateix brots paranoics) i no ha sabut respondre si les alineacions dels Chollima les fa ell o li venen imposades per l'estimat líder. Mentre a la roda de premsa concedida a Sud-àfrica (en la qual no s'admeten preguntes polítiques), els comissaris polítics nord-coreans filmen qualsevol periodista que pregunti, les respostes del tècnic es limitaven a desitjar que "l'estimat líder sigui molt feliç", que són al país africà per disputar la competició esportiva més important del món "gràcies al suport de l'estimat líder"... Alguns jugadors, per no dir la majoria, donen el seu sou de professional al partit i, altres, com Houg Youg Jo són oficials de l'exèrcit.

Els Chollima (cavall de la mitologia oriental) va ser un nom que va aparèixer arran del Mundial d'Anglaterra de 1966 en el qual Corea del Nord va donar la gran sorpresa. Van eliminar Itàlia i van perdre 3-5 contra el Portugal d'Eusebio tot i que els orientals s'havien posat 3-0 a favor. A la tornada, però, els herois van ser reclosos en camps de concentració i, alguns, com el golejador Park Sug Jin va ser castigat a alimentar-se amb els insectes que cacés. El seu pecat? Haver-se emborratxat després de derrotar els 'azzurri'.

1 comentari:

  1. Carai amb l'estimat líder ... els hi deu tremolar la cama abans de xutar la pilota.

    ResponElimina