"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 19 de juny del 2010

Where Pau Gasol happens


L'NBA s'ha equivocat. I molt greument. La millor lliga de bàsquet del món hauria d'haver declarat l'MVP de les Finals ex aequo entre Kobe Bryant i Pau Gasol. El pivot de Sant Boi de Llobregat ha sumat el seu segon anell (Les dues torres) consecutiu i ha asssolit tres finals des que va aterrar a Los Angeles. A la primera, el català encara no havia assimilat a la perfecció el complicadíssim triangle ofensiu de Phil Jackson (prometo dedicar-hi un post) però en els dos campionats següents, Gasol ha estat bàsic pels Lakers. Més que bàsic. Fonamental.

Especialment, el seu concurs ha estat cabdal en l'anell que els californians han aconseguit aquest divendres a la matinada. Pau Gasol ja ha deixat enrere els crítics que li recriminaven ser massa tou (Gasoft). S'ha convertit en tot un líder, ha perfeccionat aquest moviment marca de la casa, ha estat una referència tant a la pista com al vestidor, s'ha convertit en més que un lloctinent per a Kobe, s'ha consolidat com a segona opció ofensiva dels de porpra i groc i s'ha partit la cara contra pivots de gran envergadura, pes específic i experiència. En aquestes series finals, ha signat unes mitjanes espectaculars (19,6 punts i 11 rebots), en el sisè partit va estar a una assistència del triple doble i, en el setè i definitiu, va anotar 19 punts i va despenjar 18 rebots a banda de col·locar taps espectaculars a Garnett o Pierce en els moments de la veritat. La seva actuació en el darrer quart va ser definitva.

Però l'NBA ha decidit donar l'MVP a Kobe Bryant. El de Filadèlfia va afanyar-se a destacar la feina del català conscient que Pau Gasol hauria d'haver estat escollit millor jugador als seu costat. Però.. què passa? Bryant (no dic que no s'ho hagi merescut) és una gran icona comercial, és negre i és estatunidenc. Racisme a l'NBA contra Pau Gasol en una lliga en la qual més del 80% dels jugadors són negres? Vull pensar que no.

1 comentari: