"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 23 d’agost del 2010

Andy Murray i la pitjor matança escolar del Regne Unit


Estava repassant els meus apunts de l'etapa en la qual duia una secció d'anècdotes i curiositats esportives a COM Ràdio i m'he topat amb la història de l'escocès Andy Murray. A més, ens va la mar de bé ja que està a punt de començar l'US Open. Murray, que va ser prematur, no oblidarà mai el 13 de març de 1996.

Andy Murray, que tenia només vuit anys, es va convertir en un dels pocs nens que van sobreviure a la terrible matança escolar al poble de Dunblane, el poble en el qual va venir al món. Dunblane és un poblet al nord de la bonica ciutat d'Edimburg, de només 10.000 habitants, i 14 anys enrere va estremir el món. Tom Hamilton, un tarat que havia estat acomiadat com a cap dels minyons escoltes de l'escola, va entrar armat al gimnàs del centre escolar amb quatre pistoles automàtiques matant 16 nens, d'entre cinc i sis anys en menys de tres minuts, i una professora. 12 nens més i tres persones grans van acabar amb ferides greus a conseqüència de ferides de bala. Hamilton es va treure la vida (perquè no ho feia abans?).

El tennista escocès i el seu germà Jamie (dos anys més gran) van tornar a néixer. Van escoltar els trets i es van amagar al despatx del director de l'escola refugiant-se sota la taula tremolant de por. Com Andy no va superar mai la tragèdia i ja destacava en el tennis, la seva família el va enviar a Barcelona per formar-se i madurar. L'escocès no parla mai del tema. Es limita a recordar que molts dels seus amics van morir aquell dia i que, al seu cervell, hi ha llacunes. No es treu del cap que ell era un dels minyons escolta del boig de'n Hamilton i que l'assassí en sèrie s'havia assegut, sovint, de copilot en el cotxe de la seva mare.

Problemes amb la seva xicota

Murray, extremadament introvertit fora de la pista, ja s'ha consolidat com un dels millors tennistes de la història del Regne Unit amb només 23 anys. Potser per culpa de la matança de Dunblane, l'escocès va optar per tancar-se en sí mateix i es va arribar a passar hores i hores jugant amb jocs d'ordinador i consoles sense relacionar-se massa amb el seu entorn. Aquesta situació va provocar que la xicota tota la vida Kim Sears el deixés. Mesos després van solucionar les seves diferències i Sears segueix al costat del tennista. La noia treballa en una botiga de roba de Brighton, des de que va acabar els seus estudis, amb un sou de vuit euros l'hora. El més curiós del cas és que Murray assegura que tant ell com la seva xicota paguen a mitges. Soparan kebabs cada nit?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada