"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 29 d’agost del 2010

El Barça sentencia en el 2'


Foto: fcbarcelona.cat/Miguel Ruiz

Ha estat d'allò més còmode el debut del FC Barcelona (0-3) que, un cop més, arrenca la temporada defensant el títol de lliga. Avui s'ha passejat contra el Racing de Miguel Ángel Portugal que, en la prèvia, assegurava que volia complicar-li les coses al Barça el màxim possible. Doncs no ha tingut temps ni d'asseure's a la banqueta del Sardinero el tècnic local que Messi ja feia el 0-1 en el minut dos. Fixa't en el titular. Faltaven 88' per jugar però ja donava la sensació d'estar tot dat i beneït. El cop anímic ha estat tan gran pel Racing que els seus homes han quedat desorientats i desamparats. Els de Guardiola juguen de memòria, amb els ulls clucs i han demostrat que no s'han atipat d'èxit i que encara tenen fam. La millor notícia, és que el Guaje Villa sembla que hagi jugat amb el Barça tota la vida.

Els tres de dalt a la primera meitat han estat Villa (esquerra), Messi (davanter centre baixant a donar superioritat a la línia de creació) i Iniesta per la dreta. El manxec, que ha estat ovacionat quan ha estat substituït, ha fet el 0-2 amb una semivaselina des de 30 metres que només pot intentar un home en estat de gràcia mental. El FC Barcelona, conscient que és en aquests camps on es guanya la lliga, ha volgut ser fidel al guió i els seus homes han pressionat sense donar la pilota per perduda. Un cop més, sense menysprear el rival malgrat l'enorme diferència entre els uns i els altres.

Malgrat que l'àrbitre ha intentat col·laborar en l'espectacle assenyalant penal per una inexistent falta de Maxwell dins de la gran, Valdés ha estat més que encertat desviant, a mà canviada, la pena màxima excutada per Tchité i els blaugrana ho han celebrat com un gol més.

A la represa, Xavi s'ha quedat a la banqueta (per unes molèsties en el tendó d'Aquil·les del peu esquerre) i Iniesta ha baixat a la sala de màquines deixant l'ala dreta per a Pedro. Villa, d'enorme cop de cap, ha fet el tercer demostrant que s'entén a la perfecció amb Messi. A mitjans de la segona meitat, ha baixat el rendiment físic del Barça que ha aixecat el peu de l'accelerador conscient que la temporada serà molt llarga. Tot i això, el Racing no m'ha desagradat però els santanderins saben que juguen una altra lliga.

Maxwell ha estat sobri, Abidal, que no ha tingut massa feina, demostra que es va adaptant a la posició de central (Puyol no ha jugat per unes molèsties que s'ha fet durant l'escalfament), Sergi Busquets i Keita han estat uns autèntics pulmons i Dani Alves encara no ha agafat la millor forma. Piqué ha estat una assegurança tot i que ha estat un xic més contundent del que és habitual. Simplement, ha comès les típiques entrades de pretemporada en les quals encara no s'ha pres la mesura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada