"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 29 d’agost del 2010

Saps on és el teu cordó umbilical?


Si fem aquesta pregunta als nen@s de tres o quatre anys, segurament ens diran que els papas l'han guardat en tal o qual clínica de Suïssa o Alemanya per allò de les cèl·lules mare (on són les cèl·lules pare?). Però la gent de la nostra edat no tenim ni la més remota idea d'on és el nostre cordó umbilical.

No és el cas de Maicon. El lateral de l'Inter sap que el seu és enterrat al mig del camp del Novo Hamburgo (ciutat brasilera de Rio Grande do Sul en la qual va néixer) ja que el seu pare, que jugava en aquest modest equip, estava convençut que el seu fill triomfaria en el futbol. Per tant, ja va fer una mena d'ofrena als déus del futbol.

Però Maicon és una mina d'anècdotes. Es diu Maicon Douglas per un error del funcionari del registre civil brasiler ja que, en veritat, el nom que li volien posar els seus pares era el de Michael Douglas que era l'actor favorit de sa mare. De fet, el seu germà bessó es diu Marlon Brando.

A més, el totpoderós jugador interista té un greu problema amb la cervesa. En consumeix en tanta quantitat que, fins i tot, O Merenguinho controlava les ampolles que li deixava pujar a l'habitació de la concentració a condició que no en consumís més que les que ell tolerava.

Maicon, un autèntic pura raça, va perdre un germà atropellat per un cotxe. Anys després, ell també va estar a punt de ser envestit per un automòbil que li va causar un trauma cerebral que li va trigar a desaparèixer. Va estar mesos negant-se a caminar i anava sempre als braços del seus pares, negant-se a posar un peu a terra. Com a conseqüències de l'ensurt, la mare va perdre un altre bebè que esperava.

El defensa va ser rebutjat pel Gremio perquè deien que no valia pel seu físic escanyolit i li van posar el malnom de Pinguinho que es dóna al Brasil a una persona poc dotada físicament. El seu pare, el va fer jugar de lateral ja que era conscient que el seu fill no tenia massa habilitats i considerava que aquesta era la millor posició per a Maicon ja que sempre veuria venir la pilota de cara. Ha plogut molt des d'aleshores. Et deixo amb el millor gol del brasiler aconseguit en el Preolímpic de 2004 davant el Paraguai, amb permís del que va marcar a Sud-àfrica contra Corea del Nord.



Diuen que quan jugava al Mònaco (Mónegue segons Vilaweb), el president de l'Inter, Giacinto Facchetti, va preguntar pel lateral brasiler al tècnic del conjunt del Principat. "És un cavall pura raça", va contestar l'entrenador Francho Guindolin "que s'ha de domesticar". Només se li han d'ensenyar un parell de coses i fer-li entendre què es defensar. Avui, amb un físic semblant al d'un velocista dels 100 metres, és segurament un dels millors defenses del món. Seguint l'estela de grans laterals brasiler com Carlos Alberto, Roberto Carlos, Cafú o Dani Alves.

Maicon Douglas segueix estretament relacionat amb el seu pare. "És un torracollons -diu- no hi ha dia que no em truqui per comentar el partit que he fet".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada