"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 14 de maig del 2010

La presonera 84868-054 debuta a l'WNBA

Aquest dissabte és un bon dia. Estic content. Haig de confessar que sempre he tingut una debilitat molt especial per l'atleta de Belice, nacionalitzada estatunidenca, Marion Jones. Sí, ja ho sé. Va fer trampes, es va dopar, va mentir... Però, què voleu que us digui. M'agraden les segones oportunitats. A vegades el tren passa dues vegades (oi, Carol?) i el més intel·ligent és saber-lo agafar. La vida brinda una nova oportunitat a la Reina destronada de dels Jocs de Sydney (tres ors i dos bronzes).




Marion Jones va admetre haver mentit quan negava haver consumit esteroides, va cometre perjuri... i va acabar a una tòrrida presó de Texas. Sis mesos, 800 hores de treballs comunitaris i dos anys de llibertat vigilada. La presonera 84868-054 es va passar els dies entre reixes llegint, passejant i evitant el contacte amb les altres recluses. Va haver de tornar les medalles i els zeros del seu compte corrent van començar a baixar. L'any 2007 confessava estar completament arruïnada. A la seva llibreta només hi havia 2.000 dòlars uns 1.700 euros). Ara cobrarà 35.000 dòlars per temporada. Massa poc per a una dona acostumada a un tren de vida (diguem-ne que diferent) ja que el seu veí era... el gran Michael Jordan.



Avui, Marion Jones torna a lluir aquell somriure captivador. Debuta a l'WNBA (us recomano estar atents a aquesta competició) i ho fa a la disciplina de les Tulsa Shock, que abandonen la ciutat de Detroit per instal·lar-se a Oklahoma. Jugaran contra les Minnessota Lynx i, en la posició de base (amb el dorsal 20) , hi haurà Marion Jones. Als seus 34 anys i amb tres fills (6 i 2 anys i un de 10 mesos) l'exvelocista serà una de les rookies més veteranes de la història. Jones ja va jugar a bàsquet de joveneta (campiona amb North Carolina) a la lliga universitària de 1994 (Marta crec que vas jugar contra ella, oi?)... Així doncs, la seva adaptació hauria de ser senzilla.

Velocitat no li mancarà (segur) però haurà d'acoplar-se al ritme d'entrenament de les seves companyes. A treballar en grup i la premsa especialitzada dels Estats Units creu que ha d'esforçar-se més en els aspectes tàctics del joc. Però Jones torna a sentir-se important. Com una Au Fènix tornarà a notar l'adrenalina envaint-li els muscles i sap que tot el món estarà pendent del partit. Maniobra publictària? Pot ser. Però m'agradaria mirar-ho com un tornar a despertar. De moment, només ha jugat un partit de pretemporada i els seus números no han estat per tirar coets. 4 punts i 3 rebots en 11 minuts.

Marion Jones va ser una víctima més dels tristament famosos laboratoris BALCO que van crear The Clear, un esteroide sintètic, conegut com THG, que era absolutament indetectable per les màquines de control de substàncies prohibides en els atletes l'any 2000. Marion: vull tornar a veure el teu somriure. Jo faré el mateix, des de Vilassar de Mar, quan et vegi a la pista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada