"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 9 de maig del 2010

Europa i els déus grecs s'agenollen davant el Barça


Foto: Euroleague.net

Ara sí que hi ha una crisi de veritat a Grècia. El FC Barcelona ha confirmat totes les previsions i s'ha proclamat, per segona vegada a la seva història, campió de l'Eurolliga humiliant (sí, humiliant) el totpoderós Olympiacòs per un contundent 86-68. Al FC Barcelona li interessava un partit a molts punts i els homes de Xavi Pascual han sortit absolutament concentrats des del primer instant. Els catalans s'han mostrat en tot moment molt convençuts del seu potencial i s'han limitar a fer el que milllor saben: jugar a bàsquet. Despenjar el rebot, córrer, assistir i complicar-se la vida el mínim possible.

Navarro (MVP) i Ricky s'han carregat l'equip a les espatlles en la primera meitat, perfectament secundats per uns Mickeal, Morris i Vázquez que suaven tinta donant-se garrotades contra els pesants homes grans grecs. S'ha dominat el rebot, s'ha intimidat, s'han col·locat taps i al descans ja s'insinuava que el Barça podria sagnar el conjunt del Pireu.

A la represa, un Víctor Sada sensacional (no va jugar ni un minut en la semifinal contra el CSKA) s'ha convertit en un autèntic pit-bull en defensa secant el serbi Teodosic. El balcànic ha acabat perdent els nervis (ha buscat les pessigolles de Mickael) i li ha plantat cara al seu tècnic Panaiotis Iannakis llançant la samarreta de mala manera. Els grecs, que ja s'ho veien pelut, han intentat embrutar el joc mirant d'aturar el rellotge i portar-se la final en el terreny en el qual se senten més còmodes. De tota manera, cal ser justos, i s'ha de destacar que ràpidament han tornat als camins de l'esportivitat.

El Big Four d'Olympiacòs no ha estat a l'alçada de les circumstàncies ja que han mirat de fer la guerra pel seu compte. Josh Childress ha estat molt desencertat, Papaloukas estava més interessat en protestar que no pas a treballar, Kleiza ha estat secat i Teodosic no ha pogut amb la defensa blaugrana acusant, potser, el virus estomacal que li va donar la nit del lloro aquest dissabte. Aquest noi hauria de mirar de controlar les seves pulsacions i asserenar-se si és que vol fer el salt a l'NBA. Salt que, d'altra banda, es mereix sobradament.

I, mentrestat, el Barça ha seguit molt seriós. Assistències, domini sota els taulers i encerts en el tir han estat la tònica de la segona meitat. Al final, s'ha fet justícia i el capità Roger Grimau ha alçat els 10 quilos de l'Eurolliga. Navarro, amb llàgrimes als ulls, ha recollit el títol que l'acreditava com a MVP. És curiós que el de Sant Feliu hagi deixat l'NBA per tornar a guanyar l'Eurolliga (és l'únic suopervivent del títol de 2003 amb Pesic) i no deixa de ser especial que Ricky hagi retardat la seva marxa per guanyar aquesta prestigiosa competició.

Unes imatges per acabar:

. Xavi, Piqué, Bojan, Puyol i Sergi Busquets han agafat un avió a les 19.00h a Barcelona per arribar a París a la meitat del primer quart i fer pinya amb els homes de Xavi Pascual. Han rebut una gran ovació per part de la culerada ubicada a París

. L'afició d'Olympiacòs ha claudicat i ha tingut un comportament exemplar aplaudint el FC Barcelona

. Roger Grimau s'ha endut la pilota cap a casa seva.

. El detall de Xavi Pascual fent jugar, en els darrers minuts, Jaka Lakovic i Jordi Trias.

1 comentari:

  1. Malgrat l' edat i les seves abundants canes, encara m' hagués fet ahir més por veure en Yannakis dins la pista, treta la corbata i posats els pantalons curts, i amenaçanat amb les seves letals assistències i triples, que no pas els actuals Papaloukas i Cia.

    PEQUEÑO HERMANO

    ResponElimina