"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 15 de maig del 2010

Manolo Lama ja és notícia de portada

No. No posaré el lamentable video de Cuatro en el qual, en ple directe, el 'divertit i desenfadat' Manolo Lama va humiliar un pobre indigent envoltat de seguidors matalassers a les hores prèvies de la final de l'Europa League que es disputava a Hamburg.

Tothom s'ha centrat en acusar el periodista, les xarxes socials bullen d'indignació, però jo vull subratllar el paper patètic dels seguidors de l'Atlético que es van sumar, entusiastes, a la suposada broma. Tots, com un sol home, es van abraonar sobre el desorientat sense sostre oferint-li monedes, bufandes, mòbils, targetes de crèdit... em pregunto com es deuria sentir aquella persona, a la qual la vida ha tractat tan malament, quan els alegres matalassers, amb Lama al capdavant, el van deixar en pau. I què dir dels presentadors de l'informatiu (que ara callen com a putes) però que animaven i celebraven la vomitada de Lama?

L'estranya parella ja són portada. Mogut per la curiositat he anat a mirar les reaccions a la premsa alemanya i el Morgen Post d'Hamburg obre l'edició de paper amb aquesta portada.



Així, sabem que el pobre indigent es diu Kale, que té 49 anys i que acostuma a dormir al pont Reese d'aquesta ciutat portuària. L'home assegura "estar ferit" i confirma que no va "entendre res". El van convertir en el protagonista involuntari d'una situació per la qual, en cap moment, va donar el seu "permís".

Cuatro i els Manolos han intentat oferir una manera diferent de fer i presentar el periodisme esportiu però ja feia temps que caminaven en la fina línia que separa l'enginy amb la vergonya aliena. És el que passa quan un es creu extremadament simpàtic i 'campechano'. Buf, quina por em fa aquesta paraula, sobretot quan acompanya la Casa Real espanyola.

De tota manera, cal donar un espai al perdó. Lama ha assegurat que "educo els meus fills en la solidaritat. Demano disculpes a qui hagi pogut ofendre". La baixada de pantalons per algú amb un ego de l'alçada d'un campanar es mereix que ho tinguem en compte. Cuatro hauria de tallar caps? Lama i el seu somriure de perdonavides potser haurien de tornar a Hamburg i, en privat, disculpar-se. En privat, eh?. Estalvieu-nos més misèries, please!

1 comentari:

  1. Em semblen molt atinats els comentaris, Joan, però si un està realment penedit (com ho hauria d'estar en Manolo Lama), no demana disculpes " a quien puede sentirse ofendido", si no que hauria de dir clarament que la seva acció és totalment reprobable en tots els sentits. La ofensa ja s'ha consumat, i els ofesos som tots: en primer lloc el Sr. Kale, després els qui hagin vist o sentit el contingut del video, i finalment suposo que la consciencia de qui es fa dir periodista.salutacions.

    ResponElimina