"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 9 de maig del 2010

S'hauria d'afusellar el director de fotografia del LA Times



La revista LA Times publica, aquest mes de maig, una entrevista amb l'estrella dels Lakers, Kobe Bryant. Fins aquí tot més o menys normal. Però m'he quedat sense paraules en veure les imatges que acompanyen l'entrevista. No us perdeu la imatge del barret, please! És a dir, la publicació aconsegueix una estona amb un personatge de magnitut mundial (m'imagino el feixuc treball de produccó per quedar amb la Mamba Negra) i no se'ls acudeix res més que publicar unes fotografies que, sent positiu, qualifico de vergonyoses. No només perquè el pobre 24 dels Lakers sembla la Verge Maria sinó perquè no fan justícia a un jugador tan elegant a la pista com és Bryant. Com pot donar el director de fotografia del LA Times llum verda a 'això'?.

Mira que hi ha maneres i maneres de retratar algú però se'm difícil imaginar-me'n alguna de pitjor. Però no us ho perdeu. Resulta que el 'pájaru' que ha fet les fotos és un tal Ruven Afanador sota el disseny de James Valeri. S'atreveixen a signar-ho, tu!. Una cosa no se'ls podrà negar. S'ho han pres amb tot l'interès del món. Van començar a preparar la gran obra de la seva vida a les 8.00h del matí tenint en compte que la cita amb el crac era a les 16.30. I és que el valent de l'Afanador no volia deixar res a la improvització. Un doble de Kobe per a les proves d'il·luminació, tres torres de llum, una estilista, una especialista en manicura, un perruquer i diferents assistents i maquilladors s'abraonen sobre el pobre Kobe. Color sèpia... i som-hi! Bryant, que per alguna cosa és l'ànima dels Lakers, arriba a la sessió aliè a tot el que l'esperava i... amb helicòpter. Des de casa seva. 10 minuts de trajecte. Si arriba a saber el resultat final podria haver anat fins l'hotel Rossevelt vestit de torero. O de faraó. O d'astronauta. Per guanyar temps. Què dirà la seva eficient assistent personals de les imatges?

La conversa, a més, és d'allò més insípida i típica. És un exemple de com malaguanyar un temps preciós amb Kobe Bryant. Sense grapa i sense gràcia. Al pap, es queden milions de preguntes perdudes. Pinzellades? gustos musicals, preferències a l'hora de menjar, animals preferits (les serps), animals odiats (les abelles), lloc per anar a sopar o prendre alguna cosa a LA. Per cert, el gran titular seria que Kobe Bryant, un dels personatges més coneguts arreu del món, recull, de tant en tant, les caques del seu gos. Buf. Respiro més tranquil!.

Com a contrast, poso com a exemple la feina recent de la gran fotògrafa Annie Leibovitz que deixa en calçotets Eto'o, Drogba, CR9 o Pato. Quina diferència, oi? A vegades, les coses més senzilles són les més efectives.

1 comentari:

  1. Comparto que el estilismo de las fotos es horrible, pero vos creés que Kobe no se podría haber negado, por lo menos, a ponerse el pañuelo ese en la cabeza???
    ... y no me sale ninguno, pero se podrían hacer un montón de chistes con el apellido del fotográfo teniendo en cuenta que en "argentino" el verbo AFANAR significa robar ;)

    ResponElimina