"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 12 de maig del 2010

Per una rua 0.0



Que consti que passo de moralismes. Penso que tothom pot fer el que li doni la gana sempre que no perjudiqui l'altri. Ara bé, entenc que hi ha d'haver algunes restriccions. M'explico. Òbviament desconec si el FC Barcelona guanyarà la LLiga aquest diumenge a les 21.00h però tot sembla apuntar a què sí. Per tant, demano (llegir amb entonació nuñito) que a la rua que es muntarà per la capital catalana, no hi hagi alcohol a l'autocar dels futbolistes. I quan dic alcohol em refereixo a les cerveses i a les ampolles de cava. Que tenen dret a celebrar-ho? Sens dubte. Però que ho facin en privat. Que beguin lleteta i s'hi volen emocions fortes: aigua amb gas, mirindes i cocacoles.

Perquè dic tot això? Hi ha molts, moltíssims nens i adolescents, que tenen els jugadors del FC Barcelona elevats no ja a la categoria d'herois sinó a la de semidéus. S'hi identifiquen i volen ser com ells. Copiar-los i imitar-los (i no només dins del terreny de joc). Les seves actuacions es copien i trobo un greu contrasentit que, per una banda, ens gastem molts calés (que surten de la teva butxaca i de la meva) en campanyes per lluitar contra l'alcohol i, per l'altre, riguem les gràcies d'uns futbolistes ebris. A més, senyor Hereu crec que hauria d'atrevir-se a intervenir-hi. O li haig de recordar que té endegada una ordenança cívica en la qual es persegueix el consum d'alcohol a la via pública? O és més fàcil intervenir quatre pollosos a les places de Gràcia? O un parells de pakistanesos a la rambla del Raval? Val per a tothom o es desactiva en funció del compte corrent?

I és que, a més, als blaugrana han demostrat que no toleren gens bé l'alcohol. Sense anar més lluny, Leo Messi va fer un paper lamentable en les celebracions del triplet de l'any passat. Quan va frenar l'autobús a les portes del Camp Nou no només no s'aguantava dret sinó que va arribar a rodolar per terra. Després, a la gespa... millor no parlar-ne del moment d'agafar el micro. Sort que, algú amb més seny, li va prendre de les mans abans que digués una barbaritat. Només se li va poder entendre alguna cosa sobre el Milito boludo i la promesa (com es nota que els beguts sempre diuen la veritat) que ho guanyarien tot..

Però és que el capità Carles Puyol també va donar un recital durant els actes de celebració de l'Eurocopa a la madrilenya plaça de Colón. En pujar a l'autobús només baixar de l'avió, en Xavi (home assenyat per excel·lència) se li va acostar i li va moromorar a l'orella alguna cosa. Segurament li preguntava al capità del Barça si no n'havia fet un gra massa. Quan els jugadors de la selecció estatal van fer els parlaments a l'afició, en Puyol ni va parlar. Assegut, semblava reposar. Jo crec que, estabornit, ja començava a notar es efectes d'una ressaca de dos parells d'ous.

5 comentaris:

  1. Totalment d'acord! Això d'anar borratxos es quelcom que ha de quedar en privat!. El Barça no pot donar una imatge de que per la diversió han de ser necessaris uns quants graus d'alcoholemia.

    ResponElimina
  2. home, però també està bé que un dia a l'any s'engatin i ensenyin la seva cara més humana.
    Gràcies a exhibicions com les del vídeo, l'aficionat se sent a prop dels seus ídols com mai abans. No hi ha res que uneixi tant com l'alcohol. jejejeje. Salut!

    ResponElimina
  3. Coincideixo amb Xesco: per un dia a l' any no ens rasguem les vestidures

    ResponElimina
  4. Tens 20 anys, ets el millor del món en la teva professió, et passes 15 hores dalt d'un autocar aclamat per les masses...¿ que haguèssim fet nosaltres en aquesta tesitura? Segurament mai ho sabrem,però un tipus com el Messi, exemplar en tots els sentits, crec que es pot permetre aquesta llicéncia.

    ResponElimina
  5. "'Demano' amb accent Nuñito"... Juasss

    ResponElimina