"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 6 de juny del 2010

Nadal, cinc Roland Garros i cinc manies


Déu al cel i Rafa Nadal, a la Terra! El tennista de Manacor s'ha adjudicat, aquest diumenge, el seu cinquè Roland Garros i el seu setè Grand Slam igualant, amb 24 anys, el que va fer John McEnroe en tota la seva carrera. La bona notícia és que Nadal ha recuperat el número u de l'ATP (ja hi va estar 46 setmanes) i que el balear ha tornat a fer por després d'un 2009 per oblidar. Rafa Nadal és un home maniàtic fins la superstició. Manté i respecta els seus rituals i mai es desmarca de la repetició de mecanismes que li atorguen seguretat. Els repassem?
1: Prematx:
Sempre escull el mateix hotel. A Londres, que s'allotja en una megamansió a Wimbledon en la qual vaig tenir el gust de passar un gran cap de setmana amb la meva dona, aprofita per cuinar pasta i peix. Menú que sempre repeteix quan ha de jugar un partit important.
2: A la pista:
Mai surt el primer. Quan el rival i l'àrbitre l'esperen per fer el tradicional i protocolari sorteig, Nadal es manté assegut. Impassible. Només tolera que les seves cames, nervioses, trontollin a mil per hora. Beu aigua, es pren un sobre de vitamines i després, fent saltirons, acudeix a la cita de la monedeta. Mai trepitja les líniees i sempre escull començar restant.
3: Al descansos entre jocs:
El portaraquetes sempre al banc, les bosses sempre al terra sobre una tovallola desplegada. Dues ampolles d'aigua perfectament alinieades en diagonal. Una de freda, fredíssima, una de natural. Ara en beu d'una, ara beu de l'altra. Mossegada al plàtan.
4: Al servei:
Toni Nadal (el seu oncle-entrenador) el va aconsellar que no es precipités a l'hora de fer el servei. Que es pensés alguna cosa per asserenar-se i concentrar-se en el servei. La idea era apurar els 25 segons reglamentaris, encara que el manacorí els supera amb escreix. Difícilment el sancionen perquè és un dels més grans de la historia: demanar tovallola als aplegapilotes, triar tres pilotes, rebutjar-ne una, l'altra? a la butxaca. Col·locar-se bé l'slip, botar amb la dreta, netejar amb el peu la línia, posar-se bé el cabell darrere les orelles i sota la cinta, eixugar-se el front amb les canelleres i servir.
5: Postpartit:
Mossegar la copa. Tot un ritual marca de la casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada