"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 6 de juny del 2010

Felicitats, reines


Vagi per endavant que el titular no vol ser gens masclista, sinó que celebra l'èxit del futbol femení del RCD Espanyol que, aquest cap de setmana, s'ha proclamat, de manera brillant i justa, campió de la Copa de la Reina (no cal dir que la Sofia no es va dignar ni a ser present a la localitat biscaïna de Basauri: segur que tenia assumptes més importants que no pas lliurar la Copa a unes autèntiques gladiadores). Un servidor ha seguit bastant el futbol femení i se n'alegra del bon treball del club blanc-i-blau, que mima les noies com ningú, convertint-se en un autèntic gegant a casa nostra. Encara recordo quan, uns quans anys enrere, les botes d'aquell equip liderat per la genial Raquel Cabezón havien de sortir de les butxaques dels aleshores jugadors Mauricio Pochettino i Hristo Stòitxkov.

L'Espanyol d'Òscar Aja ha estat el just guanyador, per segona vegada consecutiva, de la Copa en derrotar el totpoderós Rayo Vallecano de l'exblanc-i-blava Adriana Martí que no ha sabut trobar la seva identitat en la final. I això que les de Teresa Rivero somiaven en el doblet després d'haver guanyat la Superlliga. Ane (7') i Mery (31') posaven en còmode avantatge les catalanes i només Natalia reduïa diferències al 49'. Marta Torrejón (64') liquidava i sentenciava la final.

Em quedo amb dos detalls. Primer, amb l'excel·lent feina de la blanc-i-blava Vero que va fer un enorme partit (tres pals, va provocar l'expulsió de la portera madrilenya i va donar una assisència de gol) i amb la capitana Miriam recollint la cinquena copa de la història del club català amb la samarreta de Dani Jarque. Felicitats, campiones. Felicitats, reines. El futbol femení català ha estat molt ben representat a Basauri ja que el FC Barcelona va acabar en una meritòria tercera plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada