"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 8 de juny del 2010

Qué buenos son los padres misioneros...



...qué buenos son que nos llevan de excursión" cantàvem. M'he entrentigut a repassar els lemes o frases amb els quals les seleccions que prendran part en la propera Copa del Món de Sud-àfrica han pintat en els seus autocars. Mirant-los tots, es poden fer dues grans classificacions. Es poden dividir entre els que han mirat de ser mínimament originals i els que no s'han trencat la closca. Aquest grup, sens dubte, el lideren els helvètics amb un poc brillant 'Som-hi Suïssa' secundats pels alemanys 'En camí per aconseguir la Copa'.

L'altre grup té més substància. Estava interessat en què portaria pintat el Barça B de Del Bosque. Podria haver estat pitjor. Passejaran pel país austral la llegenda 'Il·lusió és el meu camí, la victòria el meu destí'. M'imaginava quelcom semblant a 'una nació, un idioma, una bandera, un esperit'. Encara bo.

Menció especial es mereixen Argentina: 'Última parada, la glòria', el toc d'humor del Brasil 'Ple. Tot Brasil és aquí dins', la reflexió grega picant l'ullet al seu protagonisme econòmic de les darreres setmanes 'Grècia és a tot arreu', les poètiques sentències d'Itàlia 'El nostre blau italià al cel africà' o del Japó 'L'esperit del samurái no mor mai' o les polítiques referències dels EUA 'Vida i llibertat per aconseguir el triomf' o les esportives de Corea del Nord amb un explícit 'Un nou 1966'. Bo i recordant la participació d'aquest país en el Mundial d'Anglaterra en el qual van liquidar Itàlia i a punt van estar de fer el mateix amb el Portugal del gran Eusebio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada