"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 27 de juliol del 2010

Sombra aquí, sombra allá, maquíllate, maquíllate...


Xavier Faus, vicepresident econòmic del FC Barcelona

En una cosa (ja sé que cosa no és periodístic ja que ningú és capaç de definir què és una cosa) no estic d'acord amb el senyor Faus a l'hora de presentar els números reals de Can Barça. Diu que els números són els números, que sempre són objectius i que no es poden interpretar. Juas! Que els ho digui als partits polítics que sempre guanyen a les nits electorals!

Ara bé, dit això, també em vull felicitar per l'estil de la nova junta. De moment, no han volgut fer llenya del Laporta caigut. Faus ha fet mans i mànigues per evitar el titular fàcil de 'Laporta i els seus han estat uns tramposos' i només ha admès parlar de maquillatge dels números del conjunt català. Curós, ha amputat qualsevol mena de judici de valor de la gestió de l'equip econòmic anterior. Es veu que, econòmicament, no estem tan bé com ens van fer creure els nois de'n Jan. Faus ha estat clar i català. "Els números presentats per l'anterior junta no s'ajusten a la realitat del club".

Jo no estic molt posat en qüestions econòmiques, ho admeto, però el que no puc entendre, com a simple mortal, és com amb un primer equip de futbol farcidíssim de jugadors del planter (que, teòricament són de cost zero), el Barça presenta el deute net més gran de la història que es xifra en 442 milions. El maquillatge, segons el vicepresident econòmic Faus (tot un senyor, per cert), rau en incloure en el darrer exercici diners que encara no s'han ingressat. I alguns dels quals, els famosos 13 milions pels drets televisius que té Mediapro, sembla que es trigaran a cobrar ja que la productora catalana està en ple concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments).

Per no cansar, direm que el Barça ha perdut, en la darrera temporada, 77,1 milions d'euros i, per tant, res de res del benefici d'11 milions que anunciava el neocon Sala i Martín. Les despeses, segons l'auditoria, han passat dels 428,7 milions anunciats als reals 477,9 i els ingressos (anunciats com a rècord) no són de 445,5 milions sinó de 409.

Un altre punt de la polèmica són els famosos terrenys de Viladecans. El Barça els va comprar per 18,5 milions i, es veu, que avui no en valen més de 5,5. És clar que, la situació d'especulació immobiliària d'anys enrere no és l'actual. En fi. La nova junta de Sandro Rosell promet austeritat i asseguren ser capaços de reflotar la situació. Mira ahora, mira ahora, ya puedes mirar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada