"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 28 de juliol del 2010

La felicitat del kenyata


Eric Abidal està content. Ha estat el primer mundialista que s'ha incorporat a la pretemporada del FC Barcelona i el defensa gal s'ha mostrat enormement satisfet. Per a aquest jugador, la felicitat és cabdal. Quan està a gust i content, el seu rendiment es multiplica per mil. És el típic jugador que es creix en una dinàmica positiva i de companyonia. Durant la darrera temporada de Rijkaard, el kenyata estava trist i això es notava al terreny de joc. Abidal necessita enormes càrregues de treball en els entrenaments i treballar dur. A més, es trobava desorientat en un vestidor en el qual no acabava d'encaixar i enyorava els sopars en grup amb els seus companys. Estava cansat de "grupets". Amb l'arribada de Pep Guardiola, tot va canviar com una mitja. Abidal va començar a dibuixar un enorme somriure en el seu rostre.

Pencava als entrenaments, se sentia un més, va aconseguir convidar a sopar tota la plantilla (amb les respectives) a casa seva (barbacoa per a tots i, per a ell, crudités ja que no tasta la carn) i tot això va significar, per a mí, que la darrera campanya va ser la millor del gal (fins que va caure lesionat) des de que vesteix la samarreta blaugrana.

Avui ha dit que "durant el Mundial, pensava cada dia que feliç sóc al Barça. Cada dia pensava en el club", ha admès. És molt positiu aquest esperit. Molt. Abidal ha reconegut que el paper dels bleus a Sud-àfrica va ser un "desastre" i no ha dubtat en qualificar-lo com el "pitjor moment" de la seva carrera. De fet, devia ser molt greu el que es deuria viure en el vestidor de Raymond Domènech ja que el lateral del Barça, sempre professional, li va demanar "expressament" no jugar al seu tècnic el darrer matx de la competició. "Mai m'havia passat. Estava totalment desconcentrat", ha justificat.

Abidal ha assegurat que la selecció estatal es va fer amb la Copa del Món "amb el patró i molts jugadors del Barça", que es va "alegrar" per Iniesta quan va marcar el gol de la final davant Holanda i ha valorat de manera molt positiva la incorporació de Villa. "Marca molts gols, menys mal que l'hem fitxat". Sacrificat i disciplinat ja ha avisat que si, com sembla, Guardiola el farà de jugar de central no tindrà "cap problema" ja que, de fet, és la posició que ocupa (ocupava?) amb els bleus.

1 comentari:

  1. Com dius, aquesta ha estat la millor temporada d'Abidal. Va ser una llàstima que es lesionés perquè crec que fins i tot havia après a centrar.

    Com a central em fa patir una mica. Veurem si Guardiola el sap fer més bon jugador en aquesta posició.
    Adéu!

    ResponElimina