"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 26 de juliol del 2010

Il PARDALino Rampante

Ferrari ha estat multada, aquest diumenge a la tarda, amb 77.000 euros per pardalets després del GP d'Alemanya. És evident que prohibir les ordres d'equip és una absoluta tonteria, però, com diem a casa nostra, feta la llei, feta la trampa. Proposo que l'Scuderia deixi tranquil il Cavalino i adoptin il Pardalino.

A vore, els pilots es deuen a l'equip que els paga. I punt. És evident que les ordres d'equip han estat, són i sempre estaran presents a la F1. Hi ha massa (molts) diners en joc. Ferrari marxa del GP d'Alemanya amb una multa que no els farà ni pessigolles, amb la promesa d'una investigació, però 43 punts al sac. El brasiler Felipe Massa, condemnat a deixar passar Fernando Alonso, s'ha hagut de quedar amb la segona plaça per darrera de l'asturià que ha estat el guanyador. Era evident que el bicampió del món havia de passar el pilot de Sao Paulo (per les bones o per les males) ja que l'asturià encara té, encara que remotes, opcions per fer-se amb el Mundial.

Ara bé, l'òstia que s'ha endut Massa són de les que fan història. "Fernando és molt més ràpid que tu. Has entès el missatge?". Brutal. Acte seguit, el brasiler aixecava el peu de l'accelerador i Alonso el superava com s'avança un pilot amb volta perduda. No tinc res contra Alonso (el putu calb de Telecinco va fer creure a tot el país, i tota la premsa va caure-hi de quatre potes, que Hamilton era un dimoni) però era evident que, per a Ferrari, l'asturià havia d'acabar la cursa en primer lloc. "Ho sento", li ha dit l'enginyer de pista de Massa al seu pilot pel Team Radio un cop perpetrada la maniobra davant de tot el món del motor.

Tant a la roda de premsa com al podi, Alonso i Massa semblaven que assistien a un funeral de tercera, després d'una abraçada de sucre, i el brasiler ers limitava a assegurar que Alonso "m'havia avançat".

Però...Com es pot ser tan pardalet?. Com és que no pacten frases en clau tipus "et falta oli", "mira d'estalviar benzina", "previsió de pluja en 20 minuts", "conserva els pneumàtics que els tens destrossats"... hi ha infinitat de possibilitats. I més quan tot el món sap que els team radios són escoltats i que, a més, no són en directe sinó que tenen uns quants segons de retard per passar la censura?

1 comentari: