"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 30 de març del 2011

El Maccabi es podria negar a jugar la final de l'Eurolliga!



Guardiola no dirigiria el Barça a la final de la Champions si fos la Festa major de Santpedor? Ein? Sí. No has pas begut. El titular és el que és. Resulta que el Maccabi i el Baskònia s'estan partint la cara per assolir un lloc en la caríssima Final Four de Barcelona. Però els macabeus, que dominen el play-off al millor de cinc 1-2, han anunciat que no pensen jugar la final! Ens hem tornat bojos, o què? Resulta que els de Tel Aviv han caigut que el 8 d'abril és un dels dies de dol més important del calendari hebreu. És el Dia del Record als Soldats Caiguts i es veu que la societat israeliana no entendria ni toleraria com la institució més important del seu país disputés un partit. Ni que sigui la final de l'Eurolliga! Per tant, si el Maccabi obté el bitllet pel Palau Sant Jordi estan decidits a deixar-se guanyar a la semifinal per no disputar el matx clau del dia 8.

Per tant, el conjunt que li toqui jugar contra els israelians no només ja sap que s'ha classificat per a la final, sinó que tindrà més temps de descans i l'oportunitat de fer un entrenament amb públic. Adulteració de la competició? L'Eurolliga ho ha de permetre? Quina motivació han de tenir els jugadors de David Blatt que saben que estan suant sang per a una competició que no guanyaran mai de la vida? S'ha dissenyat un equip per aixecar la Copa i tirem a les escombraries tota la feina de la temporada? I més quan no es tracta d'una festa purament religiosa (que es podria discutir un ajornament ja que, al capdavall, tampoc es juga el dia de Nadal) sinó que és l'explosió d'un sentiment laic.

Ens queixem de l'integrisme dels àrabs i l'Islam permet als seus esportistes d'elit jugar en ple Ramadà. I al porter israelià Dudú Aouate, nascut a Haifa i que defensa els colors del Mallorca, gairebé el jutgen al seu país per haver-se atrevit a desafiar la religió jugant el dia del Yom Kippur o de l'expiació del poble jueu.

Esperem que s'imposi el seny. Jo, si fos Jordi Bertomeu, expulsava el Maccabi de la màxima competició europea de bàsquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada