"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 30 de març del 2011

Napoleó vesteix els bleus, 190 anys després de la seva mort!


Què? Tu també t'has quedat parat en veure la indumentària de la selecció francesa? Jo em vaig quedar de pedra. I més, sabent que els de Laurent Blanc jugaven a casa, a París, contra Croàcia. Fa uns mesos, França va trencar amb Adidas i els xicots de Nike es van fer amb el contracte dels bleus.

De la mà dels nois d'Oregon, i de l'exblaugrana Blanc a la banqueta, es volia donar un canvi de rumb a la selecció gala després de la desfeta del Mundial de Sud-àfrica. I, realment, sembla que ho estan aconseguint. L'11 francès va saltar a Saint-Dennis vestits com uns marinerets disfressats en una carrossa del Carnaval de Sitges. Però resulta que la samarreta té història. La segona equipació imita els mariners de la flota del cors Napoleó Bonaparte.

La samarreta és blanca amb 21 ratlles blaves ben finetes. 21? Una per cada victòria de l'Emperador. A més, una llegenda al lateral que resa "Les nostres diferències ens uneixen" en clara al·lusió a les absurdes crítiques de l'extrema dreta francesa a la presència de negres i àrabs al combinat nacional. A més, torna a aparèixer el gall (le coq) que representa la grandesa de França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada