"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 27 d’abril del 2011

La CNN lliga el Barça i la independència de Catalunya vers el nacionalisme castellà del Reial Madrit

Sempre és curiós llegir com et veuen des de fora. Doncs bé, la totpoderosa CNN ha publicat una interessant reflexió sobre la rivalitat entre el FC Barcelona i el Reial Madrid. El mitjà estatunidenc vincula els blaugrana amb "la independència i l'orgull de Catalunya" contra el "nacionalisme castellà" que, per a ells, arrenca "des de la Guerra Civil i el règim de Franco".

Si llegeixes l'article amb tranquil·litat, crec que es pot entendre força bé, trobaràs interessants comparacions, una bona dosi d'estadística, una definició de Mou en la qual hi estic força d'acord, una reflexió sobre que "Espanya és un país boig pel futbol" i una puntualització: Tant el Barça com el Madrid han desbancat els New York Yankees del primer lloc del rànquing mundial d'equips que paguen millor els seus jugadors.

De tota manera, remarquen des de la CNN que els dos equips són molt diferents. Mentre el Reial Madrid, diuen, aposta per l'extravagància dels fitxatges multimilionaris tipus Galàctics, contrasta els blaugrana que, segons ells, aposta pels jugadors fets a casa i en destaca Xavi, Iniesta i Messi.

Una patinada en l'article
Per ressaltar la vinculació entre Barça i Catalunya, la CNN subratlla que quan en Franco va decidir "suprimir els dialectes (sic)" al Camp Nou es va seguir parlant en català. Upps. Senyors de la CNN el català no és un dialecte. I no és un dialecte perquè, senzillament, deriva directament del llatí.

Michael Jordan i Di Stéfano
Ara bé, no dubten a recordar el nazionalcatolicista-fitxatge de l'argentí Alfredo Di Stéfano per part del Reial Madrid. Per tal que ho entenguin els lectors estatunidencs imaginen que pensin què els semblaria "si Michael Jordan dóna la seva paraula de jugar als Bulls i després acaba ajuntant-se als Knicks de Nova York".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada