"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 27 d’abril del 2011

Complicat cas ètico-legal a la Penya amb Bueno

Malgrat tenir força advocats a la família, mai m'ha interessat massa el món de les lleis. Ara bé, estic molt interessat en veure com acabarà el cas entre l'expivot Antonio Bueno i la Penya. El madrileny va dur el Joventut als tribunals per incompliment de contracte i, en primera instància, el jutge ha fallat a favor de l'esportista. De moment, els verd-i-negres hauran de pagar 450.000 euros d'indemnització. La maquinària legal de la Penya, que té cinc dies per recòrrer, ha d'estudiar el cas i decidir si plantegen batalla o no. La realitat és que l'entitat catalana no està per massa alegries econòmiques (com tants i tants clubs de casa nostra) però el cas dibuixa problemes ètics.

Recordes el cas? Resulta que Bueno es va precipitar per la finestra de la cuina del pis de casa seu a Leganés (és difícil que fos un accident amb un paio de 2,10 i 130 quilos passant per un ventanal més aviat petit) caient al carrer i trencant-se braços, cames, canells, cadera, sacre i algunes vèrtebres. Va ser intervingut quirúrgicament en diferents ocasions i sembla que no podrà jugar mai més a bàsquet. El problema és que quan van passar els fets (el passat 29 de maig) Bueno tenia contracte amb la Penya.

Però el problema és que, malgrat el secretisme en el qual s'ha envoltat el cas, sembla que hi ha coses massa obscures al darrera. Si Bueno es va tirar, que no està demostrat, entenc que el treballador no té la culpa d'enbogir i, per tant, el club hauria de pagar. Ara bé, sembla que Bueno, en els darrers temps i impulsat per una situació mentalment inestable, s'havia integrat en una associació de dubtosa legalitat amb ferum de secta que, presumptament, s'hauria aprofitat dels seus problemes psiquiàtrics. A més, la seva mare explica que el de Vallecas, gràcies als seus nous amics, li havia assegurat, darrerament, que "veia morts quan viatjava al Més Enllà". En té la culpa la Penya? Bufff

PS: Repeteixo no sóc experts en lleis. Només parlo de sensacions. Des del ventre.

1 comentari: