Liverpool, Manchester United, Aston Villa, Sunderland i, des d'ara, l'Arsenal per obra i gràcia d'Stan Kroenke. Aquest cinc equips de la Premier League anglesa són en mans de ianquis. Casualitat? Analistes estatunidencs avisen que el millor que hi ha (Oh le lé, Oh la lá) és invertir en oci. La gent necessita distreure's i el futbol és molt llaminer per oblidar els problemes del dia a dia. De fet, la via estatunidenca sembla la més escandalosa però la realitat és que 10 clubs de la Premier ja són en mans no angleses. Va començar amb el Fulham d'Al Fayed (egipci amb 30 anys de residència a Londres que va estar a punt de ser el sogre de Lady Di) i el cas més conegut és el del multimilionari rus Roman Abramovitx, amo i senyor del Chelsea.
Als propietaris estatunidencs no els ha anat gens bé. Rafa Benítez ja va tenir problemes amb els capos del Liverpool George Gillett i Paddy Higgs, mentre que en Malcolm Glazer, al ManU, ha de veure com les grades d'Old Trafford s'omplen de colors vers i groc, en forma de protesta, per reivindicar els orígens del club quan es deia Newton Heath.
I, per acabar, un altre problema. Amb els diners de magnats estatunidencs i no anglesos, s'ha disparat la inflació dels fitxatges a la Premier i, per extensió, a tot el món.
Laportismo, él lo creó y él lo enterrará, si quiere
-
Le montaron una moción de censura a toda velocidad porque estuvo una
temporada sin ganar nada y ellos, desde la directiva, ni vieron por dónde
les llegaban...
Fa 9 anys
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada