"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Elena Salgado vol fer calaix amb Xavi, Iniesta, Villa...


El govern espanyol serà socialista, però no és tonto del tot. De fet, a banda d'aprofitar els èxits dels esportistes espanyols com a símbol de la presumpta recuperació del país, al marge d'anunciar la controvertida i progressista reforma laboral el mateix dia que Espanya debutava al Mundial de Sud-àfrica contra Suïssa en un desesperat i pueril intent de fer passar la retallada el més desapercebuda possible, ara (i com Hacienda somos todos) han parit una iniciativa per injectar 40 milions d'euros a les arques públiques. Com? La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha ordenat l'emissió de monedes d'argent (costaran 20 euros cadascuna) amb les cares del Barça B de Del Bosque. Amb vuit blaugrana i quatre amics, la selecció estatal es va coronar com a campiona del món de futbol. Salgado vol aprofitar aquesta veta i, apa, a encunyar moneda com a folls.

És a dir, a finals de novembre, la banca posarà a la venda més de dos milions de monedes de plata. Seria una modesta tirada inicial que es podria augmentar de cara a la campanya de Nadal ja que, si no saps què regalar, sempre queda mono un Xavi o un Iniesta de plata. Encara no se sap molt bé com serà aquesta moneda, però Salgado sembla que ha donat ordres que a la moneda hi aparegui un futbolista xutant (home, atinat. Només faltaria que sortís cagant). La llegenda que acompanyarà el disseny de la moneda serà Campeones del mundo i els inevitables Juan Carlos i Sofia que es veu que van fer molt per a la selecció, S'han deixat "por la gracia de Dios". Què pensaran els arqueòlegs del segle XXII quan les trobin? Que Espanya era politeísta? Que els déus del segle passat practicaven una mena d'esport sagrat?

Proposo a Elena Salgado altres solucions igual d'imaginatives. Monedes amb cares de cuiners, de jutges de l'Audiència Nacional, dels protagonistes del Sálvame, de toreros, dels simpàtics protagonistes del cas Malaia... Quin país! I, de moment, Insert Coin!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada