"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Racisme o estupidesa contra Eto'o?



Aquest estiu he estat a Sardenya amb la família. Cagliari, i la illa en general, em va semblar que estaven a uns 40 anys de diferència amb Catalunya. Només d'aquesta manera em puc explicar el nou cas de racisme que ha patit, aquest diumenge, el nostre Samuel Eto'o. Als tres minuts de partit, l'àrbitre del matx que enfrontava el conjunt sard amb l'Inter ha hagut d'aturar el joc pels constants crits, imitant les mones, que feien els seguidors més radicals del Cagliari cada cop que l'exblaugrana tocava la pilota. Al 39, el camerunès s'ha pres la revenja i ha transformat l'únic gol del partit. Enorme gardela, per cert. Fent callar tots els idiotes. Fixa't com ho celebra. Imitant els moviments d'una mona per ridiculitzar el respectable (que es deia abans). Vergonyós, inacceptable, trist, penós, indignant, sancionable...

Però... racista? Em nego a creure que en ple segle XXI hi hagi un grup de malnascuts, com a Saragossa fa dues temporades amb el mateix jugador com a protagonista, que insulti i menystingui un home pel color de la seva pell. M'ho vull prendre com un insult desafortunat més. Tipus calb de merda, gordo asquerós, maricón, fill de puta. Quan, en un camp de futbol es diu fill de puta a algú, es pensa seriosament, que la mare del senyor en qüestió venia el seu cos al millor postor. O és un insult més del repertori que cadascú té?

Què hauria passat si qualsevol dels que han humiliat Eto'o, aquest diumenge, es trobessin el camerunès pel carrer? L'insultarien o perdrien el cul per fer-se una foto de mòbil amb ell? Es mostrarien satisfets si el camerunès els signés un autògraf i fes un petó al seu fill o filla? Racisme o Estupidesa?

1 comentari:

  1. el que són és una colla de cobards ... que entre els crits de la multitud s'atreveixen ... però després per carrer en un cara a cara es caguen a les calces!!!

    ResponElimina