"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 6 de novembre del 2010

La trikinyuela de la selecció estatal per estalviar-se impostos


I el millor de tot és que la trikinyuela és legal! La selecció estatal es va proclamar el darrer 11 de juliol, de manera merescuda, campiona del món de futbol. Ho sap, fins i tot, Eduard Punset. Els seleccionats de Del Bosque s'embutxacaran 600.000 euros en concepte de prima. Era la més alta de totes les seleccions classificades per a la fase final de Sud-àfrica. Però, és clar, arriben els impostos de la forta suma. Els assessors econòmics dels jugadors han trobat una solució legal per estlaviar-se uns calerons i pagar el mínim possible. Com?

Resulta que les legislació preveu que, gràcies a un conveni fiscal entre Espanya i Sud-àfrica (signat a l'estiu de 2008), es permet que els ingressos aconseguits fora del territori espanyol, gràcies a un treball, es puguin tributar en el país en el qual es van obtenir els euros. Així, els campions del món pagaran al país austral el 21% mentre que si tributessin a Espanya haurien d'afluixar el 43%. Per tant, s'estalviaran força diners per cap.

La trikinyuela es veu que ja es va fer servir per cobrar la prima que va rebre la selecció estatal l'any 2008 quan, aleshores sota les ordres de Luis Aragonés, es van proclamar campions d'Europa i van pagar menys impostos tributant a Àustria enlloc d'Espanya. Curiosament, ho van poder fer perquè tots els partits del combinat es van disputar en territori austríac on (casual i divertidament) també hi ha el mateix conveni fiscal. La situació no s'hauria pogut donar si haguessin disputat un sol partit a SuÏssa, país amb el qual no hi ha conveni fiscal.

Total: Els rics sempre seren més rics i tu i jo seguirem fent equilibris per arribar a final de mes... o al dia 15.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada