"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 18 de novembre del 2010

Per a quin esport ha nascut el teu fill@?


Fa tres anys i mig em vaig convertir en pare. Però resulta que la meva filla no duia el manual d'instruccions. Vaja! I ara què hem de fer? A un pare i a una mare se'ls plantegen dubtes sobre quin serà el futur del nen@ que irrompeix a les seves vides.

No hem d'oblidar que hi ha molta gent que confia en què el seu fill es converteixi en un Messi, un Alonso, un Nadal o un Gasol que els ajudi a pagar la hipoteca i a suportar la crisi. En el cas de les nenes, la situació és força més complicada ja que, en el món de l'esport, només el tennis assegura uns ingressos futurs a aquells que somien passar de viure dels pares a viure dels fills.

Ara, tots aquells que tinguin interès en potenciar les habilitats esportives dels seus fill@s o, com a mínim, tenir pistes sobre quin és l'esport pel qual tenen més aptituts les criatures estan d'enhorabona. Ja es pot saber (o intuir) amb poc marge d'error. Així és com es promociona el nou test genètic que ens arriba dels EUA i que no és res més que una mena de predictor esportiu. Amb la tranquil·litat que no s'ha de pixar al damunt del nen@ per saber quin esport ens recomanen :)

L'empresa Atlas Sports Genetics està començant a vendre aquest test encaminat a il·lustrar els pares sobre l'esport en el qual el nostre fill@ té més possibilitats de triomfar. Amb el conseqüent estalvi econòmic que suposa no haver de comprar diferent material esportiu (ara un stick, ara una raqueta, ara una bici de competició, ara un bat de bèisbol, ara un floret, ara un F1) i anar-ho arraconant on bonament poguem quan se'n cansin.

La clau és el gen ACTN3 que es va descobrir l'any 2003. Amb una mostra d'ADN, que es pot extreure de la saliva, el nou test ens aconsellarà una disciplina esportiva per a la nostra canalla. Costa uns 120 euros (què no es fa per un fill@?) i ens dibuixa un futur dividit en esports de velocitat, de potència, de resistència... Als EUA ja és tot un fenomen.

Les empreses de la competència admeten que l'ACTN3 està directament relacionat amb la pràctica esportiva, però alerten que hi ha uns 200 gens més amb una influència directa en aquesta qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada