"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 30 de setembre del 2010

Amb el Contador a 0,0000000005


Amb el dopatge dels ciclistes (ja he escrit que estan matant un dels esports més bonics que hi ha) passa que, secretament, hom se n'alegra quan qui té probemes és el rival. I si és estranger, millor. I si és Armstrong, meravellós. La caverna es frega les mans i se sent satisfeta titllant de trampós qualsevol que no hagi tingut la sort de néixer a España.

Ara bé, quan passa amb un ciclista dels seus, en aquest cas Contador, s'arma un escàndol de tres parells d'ous i es posa en dubte el positiu de l'UCI. Que és de 0,0000000005 grams per mil·lilitre? Doncs és un positiu, senyors. Un positiu és un positiu. És com els embarassos. No es pot estar mig embarassat. Intoxicació alimentària? Caram! Ja és mala sort que per un sol tall de carn xiuli la maquineta, oi? Quina casualitat, que la carn només la tastéssin els espanyols de l'equip del madrileny, oi? Quina casualitat que tot l'hotel es fotés la mateixa carn però, ai las, els ciclistes la van anar a comprar fora? No tinc res contra Contador, guanyador de les tres grans, però ja no em crec res. Res de res. O és que CR7, Xavi, Pau Gasol o Rafa Nadal no mengen mai carn?

Contador s'ha cobert de glòria. No només pel clembuterol ingerit (que, casualment, permet alliberar els bronquis i xuclar més oxigen) sinó per fer gala d'una prepotència sense mida quan assenyala que "tinc la vida solucionada. Podria no tornar a donar pedals mai més. Però no puc permetre que em sancionin, ni una injustícia". La caverna ha tancat files. No es parla de positiu (que ho és) sinó "d'intoxicació alimentària". Ai, les vedelles. Les vedelles? de Girona, home!

El ciclista de Pinto, que tot fa indicar que no perdrà el Tour guanyat aquest estiu, argumenta que el clembuterol no el fa servir ningú, ja que és molt fàcilment detectable... Sospitós, no? I més quan encara no s'han aclarit de qui són les bosses de sang amb el nom AC de l'Operació Port. Quina pudor, no?

Contador creu que la carn que va ingerir el 21 de juliol, dia de descans del Tour 2010, tenia clembuterol. I això que la van anar a buscar, expressament, a Irún perquè la de l'hotel de concentració "era molt dolenta". Caram. Més val dolenta però sana, no? Doncs resulta que la maquineta va xiular. 0,0000000005 grams per mil·lilitre. És a dir, positiu. Aquí i a la Xina!

La curiositat del cas és que el ciclista de Pinto va rebre la comunicació de la substància que hi havia a la seva orina en privat. Contador porta un mes i mig estudiant què és el clembuterol i què collons dir quan la premsa conegués la notícia. És a dir, que no l'ha agafat en fred. "Ho sento més per la gent que per mi mateix. No puc tolerar aquesta injustícia!", ha dit. Quin altruïsme! Pobre ciclisme. No n'hi ha un pam de net. De moment, la factura de la carn, amb el nom de la botiga, és en mans de la UCI. Perquè investiguin d'on compren el bestiar que venen.

El cuiner de l'Astana és el millor de la història. Aquest home, Paco Olalla, té una entrevista. Assegura que va fer la carneta a la vitro de l'autobús de l'equip perquè "el cuiner de l'hotel no me la va deixar entrar" (?). "Només la van menjar els espanyols" (?). Es veu que Vinokourov (amb grans antecedents en matèria de dopatge) la va voler tastar, però ja havia anat a sopar i només va prendre pasta perquè "la carn del'hotel era molt dolenta". (?)

1 comentari:

  1. hi ha hagut errors historicament i acusacions incorrectes...... et serviria si et digués que a mí em van detectar la mateixa quantitat a la sang fent-me unes proves que no tenen res a veure amb l'esport?
    t'aseguro que jo no em dopo... més que res perque no crec que m'ajudi a estar més estona al sofà de casa, que és l'unic esport de veritat que faig...
    donem-li el benefici del dubte al contador

    ResponElimina