"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 29 de setembre del 2010

Domini estèril: RK, 1 - FCB, 1

No sé si haurà estat el rosari de l'inefable Kurban Berdyev o els dos anyells sacrificats, dilluns, a les porteries de l'estadi tàrtar, però el cert és que no hi ha manera que el totpoderós FC Barcelona pugui guanyar el Rubin Kazan. Ja sabem que el Barça i l'home són els dos únics animals que ensopeguen, dues vegades, amb la mateixa pedra. L'1-1 final es pot considerar, però, un bon resultat per a catalans i tàrtars. El Rubin augmenta el seu prestigi internacional i el Barça esgarrapa un punt sortint viu d'una autèntica teranyina teixida al costat del Volga. L'equatorià Christian Noboa ha fet l'1-0 de penal en el minut 30 i en el 60, Villa ha neutralitzat l'aventatge local també des dels 11 metres.

El Barça ha tingut una enorme i estèril possessió (76%) però ha patit per fer el seu joc de creació, de toc i de combinació. En els instants finals, en el descompte, Obafemi Martins ha estavellat una bimba al pal de Valdés i Iniesta ha llepat la creueta del porter Rizhikov. El marcador, però, ja no s'ha mogut. Messi ha jugat mitja horeta, ha estat treballant d'enllaç amb la davantera i ha tingut alguna ocasió prou enraonada. Es notava, però, que el seu cervell seguia pensant en l'amic Ujfalusi.

Berdyev ha estat astut. Ha col·locat una tupida teranyina de nou homes i ha tancat les línies de passada cap a les fonts del joc del Barça: Xavi i Iniesta. Els catalans s'han fet amb el domini de la pilota però sense buscar massa verticalitas. Tan complicat era crear que Piqué i Mascherano s'han vist obligats a agafar el comandament de la sala de màquines. El català ha fet algunes passades llargues de mèrit i l'argentí ha tocat més cuir que Xavi o Messi. En els primers 45', el Barça s'ha bolcat a l'àrea de Rizhikov i només el Jefecito es quedava en el terreny blaugrana. Pedro ha enviat una bimba al travesser als 12' i el tinerfeny ha tingut una altra bona ocasió abans del descans. Villa també s'ha sumat a l'atac portant un cert perill.

Als 30' ha arribat el gol local. Alves ha fet caure un jugador del Rubin (m'ha semblat un penal xiulable) i l'equatorià Noboa ha fet l'1-0 de fort xut, força centrat, que ha superat Valdés encara que el de Gavà ha arribat a tocar l'esfèrica.
A la segona meitat, el Barça ha intensificat la seva pressió i el seu domini del joc encara que ha seguit mostrant-se estèril i sense massa verticalitat. La possessió del Rubin ha caigut fins el 24%, però els tàrtars ja tenen la feina feta. En el 60', Guardiola ha decidit fer entrar Messi al terreny de joc en el lloc de Mascherano. El 10 blaugrana ha aportat una mica de frescor i el Barça ha començat a tenir una certa profunditat. Just quan ha entrat Messi, Salukvadze ha fet caure Iniesta dins de la gran. Villa ha executat la pena màxima (també m'ha semblat clara) tot i que el porter del Rubin ha endevinat la intenció del Guaje.

En els darrers instants, tant el Rubin com el Barça han pogut fer el gol del triomf. El veterà nigerià Obafemi Martins ha rematat de cap una precisa centrada però la pilota ha picat en la fusta de Valdés. En la jugada següent, ha estat Iniesta qui ha posat l'ai al cor dels de Kazan facturant una pilota que ha llepat la creueta del porter de Berdyev.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada