"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 27 de setembre del 2010

Rubin Kazan: tàrtars a cops de rosari


El FC Barcelona ja ha aterrat als Urals, amb Messi al capdavant sense l'alta mèdica, per enfrontar-se al Rubin Kazan en partit corresponent a la segona jornada de la fase de grups de la Champions League. L'expedició blaugrana s'ha endut la roba d'hivern, tot i que no s'esperen temperatures extremes al país dels tàrtars. I és que sempre és una bona notícia desplaçar-se a aquestes latituds al septembre abans que no pas el novembre. El conjunt que prepara Kurban Berdyev no serà pas la Ventafocs que es presuposava la temporada passada ja que el conjunt rus va ser capaç d'endur-se els tres punts del Camp Nou. I és que, per alguna cosa, ha estat capaç de ser l'únic equip de fora de Moscou capaç de guanyar dues vegades consecutives la Premier russa. El perill d'aquest conjunt que sembla una autèntica ONU (amb César Navas inclòs) és el tasbih de l'entrenador. En tasbih no és un davanter, ni un migcampista ofensiu sinó el rosari que no se separa del tècnic del Turkmenistan, Kurban Berdyev, que practica l'islamisme moderat i acostuma a demanar l'ajuda d'Alà des de la banqueta. El petoneja constantment i s'hi aferra deixant els seus artells blancs de la força que fa.

Kurban Berdyev ha estat el millor jugador i entrenador del Turkmenistan i combina les seves funcions d'entrenador amb les de vicepresident. Dirigeix el seu equip des del fons de la banqueta sense, pràcticament, no moure res més que les mans que van donant voltes al rosari. "És una necessitat personal. No té res a veure amb la sort. L'haig de tenir a les mans. Des de que vaig començar a entrenar només l'he oblidat dues vegades i ho vaig passar molt malament. És complicat d'explicar, però qualsevol musulmà ho pot entendre a la primera".

Quan guanya un partit important crida ‘Allah akhbar’ (que vol dir Alà és gran) i, després de guanyar la seva primera lliga amb el Rubin Kazan va aprofitar per viatjar a La Meca i donar les gràcies. Esperem que el matx no acabi com el rosari de l'Aurora.

2 comentaris:

  1. Els artells deuen ser els nudillos de tota la vida, no?

    ResponElimina
  2. El Messi no hauria de quedar-se i acabar de curar-se del tot????

    ResponElimina