"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 19 de setembre del 2010

Darryl Middleton, el pare de Marc Gasol, encara belluga!!


Aquest dissabte, es van jugar les semifinals de la lliga catalana de bàsquet. En les files del Girona FC encara hi havia, lluitant, Darryl Middleton. Quan Darryl Middleton (Queens, 1966) va aterrar al Valvi Girona, molts dels seus actuals companys al Girona FC no havien ni nascut i l'estatunidenc ja anotava i rebotava. Als seus 44 anys segueix en plena forma. Middleton, que s'ha passat l'estiu entrenant a Houston, va escurçar les seves vacances per entrenar amb el seu fill, Marc Gasol. Els dos pivots, dues generacions, s'estoven de valent en els entrenaments però no poden passar l'un sense l'altre. El mitjà dels Gasol serà una bèstia a l'NBA (si no ho és ja) però els fonaments del català seran made in Middleton.

El cas de Middleton, que es defineix com catalano-estatunidenc, és sensacional. És el primer en arribar als entrenaments, com un junior, anota les jugades dels rivals en la seva llibreta negra i comenta amb els entrenadors aspectes del joc. És un malalt del bàsquet i mentre els seus companys miren pel·lícules o juguen a la Play, ell es mira i es remira partits de bàsquet. De fet, enceta la seva cinquena temporada al Girona (set si compten les dues que va passar al Valvi) i la temporada passa va signar unes mitjanes fenomenals:10,3 punts i 5 rebots. Molts joves les voldrien per a ells! El somni de l'estatudinenc? Tornar a l'ACB amb l Girona FC. "Seguiré jugant fins que noti aquest foc dins meu", amenaça. A vegades, quan hi ha un entrenament voluntari, l'únic que apareix per Fontajau és Middleton!

Zeljko Obradovic se'l va voler endur al Panathinaikos oferint-li un lloc a l'staff tècnic. Middleton va preferir seguir a la seva Girona perquè a Atenes, no li garantien una plaça com a jugador! El jugador de Nova York, en la seva llarga carrera, ha passat pel Caja San Fernando sevillà, pel FC Barcelona, pel DKV Joventut, pel Panathinaikos i pel Dynamo de Sant Petersburg. A aquest pas, aquest català d'adopció batrà els rècords de longevitat del bàsquet que tenen l'italià Dino Meneghin i el brasiler Oscar Scmidt Becerra que van plegar als 45. Meneghin, fins i tot, va jugar contra el seu fill. Un fill, per cert, que es va endur més d'una carícia de son pare lluitant per un rebot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada