"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 21 de setembre del 2010

El Pitxitxi hauria de rentar-se la cara


De la mateixa manera que un gol aconseguit a les lligues espanyoles, anglesa o italiana no val el mateix que un marcat a les competicions regulars russes, ucraïneses o xipriotes, proposo que s'apliqui a la Lliga BBvBAvBBVA un coeficient per valorar els gols i la seva importància en l'esperit col·lectiu de l'equip que el marca (collons, semblo en Valdano).

Amb aquesta llista, Leo Messi seria més líder que mai en la cursa pel Pitxitxi. M'explico: L'argentí del FC Barcelona ha agafat l'herència i l'instint assassí d'Eto'o al terreny de joc. Vull dir que no hauria de valdre el mateix aconseguir el gol de la victòria o empatar i esgarrapar un punt, que no pas fer el quart gol en un electrònic de 0-5 o convertir el mal anomenat gol de l'honor en la golejada que encaixes. I, en això, Leo Messi (com ho era el gran Eto'o) n'és un especialista. Els seus gols acostumen a ser decisius i es converteixen en una pluja de punts que cauen en el sarró blaugrana. Haurien de valdre el doble, aquesta mena de gols a la lliga. És a dir s'hauria de donar més premi a un gol que es tradueixi en punts a la taula prioritzant abans l'1-2 que l'1-3.

L'argentí és l'home ideal per obrir defenses tancades i, en un equip com el Barça en el qual porta l'atac en l'ADN, el més difícil és sempre fer el primer gol. La resta, van caient com a fruita madura. Els gols de Messi, en general, esperonen l'equip, encomanen alegria ofensiva en els seus companys i obliga els blaugrana a olorar sang fins el final. Exemples? Contra el Racing, Messi fa gol en el 2' i sentencia el matx, contra el Panathinaikos, signa l'1-1 i injecta ràbia en el conjunt blaugrana que venia d'encaixar la sorprenent derrota contra l'Hèrcules. Contra l'Atlético? El 10 blaugrana va obrir la llauna en el sempre difícil Calderón. I això només en el poc que portem de temporada..

Terreny pantanós

Clar que entraríem en un terreny perillós ja que, sobre el paper, tampoc és el mateix marcar-li un gol a Casillas, Valdés, De Gea o César que fer-ho al porter del Màlaga o de l'Sporting. Ara, hauria de dir amb tots els meus respectes, oi? Tampoc hauria de valdre el mateix fer el 4-0 de penal que un 4-0 signat amb una diana que, de tant bonica, donarà la volta al món. En aquest sentit, es podria premiar el gol més espectacular de la jornada. Clar que ens hauríem de posar d'acord a l'hora de definir preciós però sempre es pot arreglar amb el clàssic SMS al 22722755722.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada