"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 19 de setembre del 2010

Pep desKUNecta l'Atlètico (1-2) i destrossen el turmell de Messi



El FC Barcelona ha trencat el malefici de les tres darreres temporades al Calderón imposant-se (1-2) a l'Atlètico gràcies a una lliçó magistral de Pep Guardiola que ha sabut fintar les trampes que li ha plantejat Quique. Messi i Piqué han fet els gols catalans i Raúl García ha fet la diana matalassera. El Barça ha pogut golejar però les sensacionals intervencions de De Gea han evitat, com a mínim, tres gols claríssims. En els darrers instants, una de freda i una de calenta. En temps afegit Iniesta ha estat canviat per Mascherano i el manxec del Barça ha rebut l'ovació de la nit mentre el txec Ujfalusi, impotent, ha comès una terrible entrada sobre Messi en el 92' buscant el turmell dret de l'argentí que ha abandonat el Calderón plorant i amb l'articulació com una pilota de futbol. Hores d'ara es desconeix l'abast de la lesió però els doctors del Barça sembla que han fet un gest tranquil·litzador a un Guardiola que ha acabat molt enfadat i que ha aplaudit, irònicament, Ujfalusi quan el txec ha vist la vermella directa per la seva duríssima entrada més pròpia de la justícia civil que no pas de l'esportiva.

Messi, en el 12', ha obert el marcador pels blaugrana en una típica jugada made in Barça. Villa s'ha escapat i ha disparat contra la fusta de De Gea i el rebot ha anat a parar a peus de Pedro que ha habilitat Leo Messi que, entrant des de la segona línia, ha batut el jove i excel·lent porter de l'Atlético. S'obria un nou partit ja que la pressió del Barça era descomunal. Quique ha plantejat una variant tàctica original. Enlloc de mirar d'ofegar Xavi (com fan tots els tècnics) ha procurat evitar que el de Terrassa rebés la pilota. Solució de Guardiola? Magistral. Fer baixar Busi per jugar amb tres centrals i obrir els laterals (Maxwell i Alves) al mig del camp per ajudar en la sortida Xavi i Iniesta que, sense Busi, tenien més espai per maniobrar. A més, el tècnic matalasser ha portat la seva defensa a 15 metres del mig camp. Solució? La velocitat d'Alves que ha trobat una autèntica autopista per la seva banda.

En el 25', Raúl García ha empatat. Ha hagut de ser a pilota aturada. Simao ha executat un còrner i, com el Barça defensa en zona, el jugador local ha entrat en velocitat des de la frontal per anticipar-se a un Valdés que no l'ha vist arribar. Certs moments de desconcert (uns no es creien haver empatat i els altres es preguntaven com havia pogut passar) que ha finiquitat Piqué. El central del Barça ha recollit un còrner centrat per Messi per aturar la pilota amb el pit i engaltar un poderós xut creuat, des de la frontal de la petita, que ha batut De Gea.

A la represa, el Kun (que no ha tocat pilota) i Forlán (que només ha pogut fer un xut de canari) han seguit sense rebre ni una pilota en condicions i jo diria que ni un ni altre han tocat més de tres pilotes. L'argentí ha acabat canviat i l'uruguaià, com una ànima en pena. El Barça ha volgut sentenciar i Xavi, Villa (en tres ocasions), Sergi Busquets i Messi han engaltat poderosos xuts que ha resolt De Gea amb aturades eficients i boniques bo i buscant la portada de demà. Quique, però, ha fet treballar el Barça de valent i ha aconseguit incomodar els catalans encara que, en cap moment, Valdés ha estat agobiat. En el descompte, la salvatjada d'Ujfalusi. En plena campanya per salvaguardar la nena bonica de CR9.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada