"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 11 de setembre del 2010

Valdés evita una golejada en plena Diada


Si algú hagués dit que l'Hèrcules, que acaba de pujar de Segona, derrotaria el totpoderós FC Barcelona (0-2) que s'estrenava al Camp Nou l'haurien tancat en un manicomi. Però la realitat és que els del Seitó Esteban han demostrat que no han vingut al coliseu blaugrana de turisme sinó que han fet un més que complert partit. De fet, els alacantins haurien pogut golejar el campió de no haver estat per un excel·lent Víctor Valdés que ha neutralitzat dos gols cantats pel conjunt del País Valencià (Comunidad Valenciana per Antena 3 i Levante español per Intereconomia).

El FC Barcelona s'ha trobat amb un Hèrcules liderat pel paraguaià Nelson Valdez, que amb nom de petrolier que va fer un desastre ecològic sense precendents a Alaska, s'ha convertit en la pedra angular del conjunt alacantí. No només per haver fet els dos gols (26' i 58') sinó per l'immens treball que ha signat al mig del camp. Sacrificant-se, buidant-se i maquillant les innumerables errades d'un nefast Drenthe i procurant alimentar el franco-argentí David Trezeguet que ha fet anar els braços com a molins.

Els primers 45' (amb Xavi i Pedro a la banqueta, Puyol recuperat a la grada i Mascherano de titular), els de Pep Guardiola ho han provat un i mil cops per les bandes i oblidant-se del centre. Villa, Maxwell, Bojan i Messi ho han provat però tenien la pòlvora mullada. Al Barça li faltava una marxa més (se l'havien deixada a l'Argentina?) i un parell de cops de cap de Piqué, amb un cert perill, han estat un més que pobre balanç de la primera mànega. El gol de Valdez semblava anecdòtic i s'ha produït per culpa d'una errada defensiva col·lectiva ja que els de l'Hèrcules han pogut tocar la pilota fins a tres cops dins de la gran de Valdés. Faltava tota la segona meitat i hi havia Xavi a la banqueta.

A la represa, han saltat al terreny de joc Xavi (per Mascherano que havia vist una groga) i Pedro. Ràpidament, el de Terrassa s'ha col·locat a la sala de màquines i ha imprimit la velocitat que els faltava als catalans. Però el miratge ha durat 13 minuts. Just quan Valdez s'esfondrava i semblava que la remuntada era inevitable, el paraguaià s'ha aprofitat de la passada de la mort que li ha fet Tiago Gomes per fer inútil l'estirada de Valdés amb un fort xut engaltat des del punt de penal.

Xiulets al Camp Nou, neguit, ansietat... el Seitó ha estat intel·ligent i no ha cedit ni un metre al propietari del terreny de joc. Així, tots els blaugrana estaven en camp dels valencians però les dues línies de quatre homes de Vigo, perfectament arrenglerades i sense perdre posicions com una falange romana) obligaven a tots els jugador a moure's en un espai de 20 metres. La defensa de l'Hèrcules aprofitava per marcar la línia del fora de joc amb la calç de la frontal del porter Calatayud.

Al final, tàctica Alexanko. Piqué ha pujat a jugar de davanter centre i el defensa i el porter Calatayud han estat a punt de donar l'ensut de la jornada en una topada esfereïdora. L'alacantí ha quedat lleugerament commocionat quan el 3 blaugrana ha rematat la seva cara i Piqué, fidel a la seva cita amb les grapes, ha quedat ensangonat a la gespa.

En els darrers instants, i amb un Barça desdibuixat, l'Hèrcules ha pogut golejar i sortir per la porta gran. Valdés, però, ha estat espectacular justificant que és el millor porter del món i que, de passada, és l'únic blaugrana que ha rendit com la temporada passada. Ha aturat dues pilotes que ja entraven i que haurien pogut certificar un marcador d'escàndol. Una, de Kiko Femenía, el debutant de l'atac d'ansietat en la primera jornada, i la segona en una fantàstica doble intervenció a xuts de Tote i Trezeguet després que Xavi perdés una pilota. Deuria ser la primera que perdia l'egarenc en els 12 anys que poorta en el primer equip del Barça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada