"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dijous, 9 de setembre del 2010

Quan juga Espanya la final contra els EUA?


"Yo soy español, español, español" que jo em permeto acabar amb un atinat "... y los catalanes me pagan hasta el alcohol".

Juas, juas i juas! Les nefastes retransmissions de laSexta (per favor, que enviïn Mel Otero de corresponsal als Monegros) i la caverna ja donaven per fet que Espanya jugaria la final del Mundial de Bàsquet de Turquia contra els EUA abans de desplaçar-se a Istanbul! Ja vaig escriure, a les primeres de canvi, que s'estava venent la pell de l'ós abans de caçar-lo i els d'Scariolo han pecat de sobèrbia. Però si només fa falta que mirin Pep Guardiola, home! No s'ha de menystenir cap rival, no s'han de perdonar vides, la indolència i la prepotència han de quedar al vestidor, s'ha de jugar amb humilitat... Però, ja se sap, el caràcter espanyol és així. No saben ni guanyar, els pobres. Al meu germà li vaig dir: escriuré al blog que Espanya no passarà de vuitens. Em va frenar (i amb raó). Òstia, vols dir? No li vaig saber respondre el perquè. Qüestió de sensacions, qüestió de nas i qüestió de portar molts anys escrivint d'esport. Ja en parlarem si s'assolirà la cinquena plaça del Mundial que dóna el passaport per a Londres 2012.

Espanya ha pecat de sobrada. No s'ha defensat, no s'ha baixat el cul, no han funcionat els sistemes i quan hi havia un embolic a la pista: pilota a Navarro i que sigui el que Déu vulgui. A més, s'han perdut infinitat de rebots. Com pot una selecció, que opta al títol, deixar-se agafar 20 rebots ofensius contra Nova Zelanda o 14 contra Lituània. Com pot ser que el màxim rebotejador sigui Rudy? Com pot ser que Scariolo encara no hagi decidit si l'ex de la Penya és un 2 o un 3? Com pot ser que pressionin el pobre Marc (un tros de jugador) ha agafar el relleu de'n Pau? Com es pot tenir tanta Navarrodependència? Com es pot fer una selecció de 12 i només jugar amb nou homes? (Claver, San Emeterio i Raúl han estat testimonials?

És Scariolo un mal entrenador? No qüestionaré la feina de l'advocat-entrenador, però el que està clar és que els seus homes han tingut unes llacunes de concentració que només es poden explicar amb l'excusa de pensar que estaven fent un tràmit per arribar a la final de diumenge contra els EUA. El que està clar és que no pot ser que una selecció cridada al lloc més alt del podi cometi errors garrafals en els darrers segons. Ha passat tres vegades (contra els EUA en el darrer partit de preparació, contra Lituània i contra Sèrbia.

Com pot, Scariolo, ordenar que, a tres segons del final, sigui Navarro l'encarregat de treure de banda? Com pot ser que Garbajosa se li escapi la pilota més preocupat pels seus desintegrats malucs que no pas de la bimba? Com pot ser que cridi Raül de Moscou per no fer-lo jugar i donar-li la batuta al menorquí Sergi Llull (tot cor) però que no tenia ritme de competició?

Nicola Loncar i jo

Sovint envio preguntes a les retransmisions esportives de Digital + (mai diuen que arriben de Catalunya o de Barcelona) i els periodistes les acostumen a treure per antena i les comenten. A Nicola Loncar (gendre de Radomir Antic) li vaig plantejar amb quin jugador es quedaria: Ricky o Teodosic? Buf. Va dir el balcànic. Bona pregunta. I es va desfer en lloances sobre el jugador blaugrana (que comparteixo). Però... Teodosic es va alçar al darrer segon i va donar el triple del triomf als seus. On era Ricky?

5 comentaris:

  1. M'agrada veure bàsquet, especialment si juga el Barça, però aquest Mundial no l'estic seguint gens i amb prou feines he vist un partit. Però pel que diu tothom (i més després de llegir els teus arguments), sembla que Espanya no ha estat a l'altura. I tens raó, els mitjans ja es veien retransmetent la final contra EEUU.

    Molt bona l'anècdota de Loncar.
    Adéu!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord: no es pot vendre blat fins que sigui al sac i ben lligat¡¡S'han deixat escapar una gran oportunitat amb una generació quasi irrepetible, doncs son millors que Serbia malgrat jugar sense en Pau ni en Calderón.Per buscar algun culpable, crec que el Scariolo no ha estat encertat ni en la lectura dels partits, ni en les rotacions, ni en la psicologia,però, com sempre, són els jugadors els que juguen.De totes formes, hauria estat del tot excessiu guanyar un altre mundial en un mateix any...estaríem de la roja fins als trons¡¡¡
    JAD

    ResponElimina
  3. Mea culpa: intentaré no aixafar mai més cap dels encertats pronòstics d' en Joan.

    AL.LUDIT

    ResponElimina
  4. Ara ja si es follen al Nadal als USA setmana complerta per a España, i potser baixa una mica l'eufòria espanyola.
    P.D.: Es pot utilitzar el verb follar a aquest blog?

    ResponElimina