"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Dos tocs de Xavi i liquidat un gran València (2-1)


El problema no és saber qui serà la Pilota d'Or. El veritable problema és saber si a Xavi li haurien de donar una o dues. El millor migcampista del món de la darrera dècada es va encarregar de liquidar un enorme València al Camp Nou amb dues genialitats marca de la casa. Les cròniques diran que Iniesta i Puyol, al més pur estil Bernabéu, van signar els gols del triomf blaugrana contra els d'Unai, però tu i jo sabem que el veritable artista va ser el 6 de la Barça. El de Terrassa, que es va passar la primera meitat escalfant els seus turmells, va recuperar les millors sensacions a la represa per habilitar Iniesta per tal que el manxec fes el gol de l'empat. Un gol psicològic de veritat perquè s'aconseguia igualar el matx just en el segon minut de la segona part. Però Xavi no havia dit la darrera paraula. Centrada mil·limètrica des de la dreta al cap de Puyol i el capità va perforar la porteria de César.

La veritat és que el València va ser l'amo i senyor de la primera part. Amb Aduritz, Mata i Vicente a la banqueta, Unai Emeri va aconseguir una fita que ni els més vells del Camp Nou recordaven. Prendre-li la pilota al Barça. El conjunt de Guardiola es va passar el primer round tancat al seu camp, sense olorar la pilota i aguantant l'allau de joc visitant com bonament podien. Tant és així, que Guardiola va haver de buscar al diccionari la paraula contracop perquè els seus jugadors estaven lligats de mans i peus. Un gran Banega, liderant el trivot ché, inutilitzava la sala de màquines blaugrana. Bruno, un dels millors valencianistes, va fer una passada de la mort com aconsellen els llibres de teòrica futbolística i el castellonenc Pablo va batre Valdés.

A la represa, el València es va diluir com un sucre en un cafè. Banega ja no tenia oxígen i els del País Valencià (el Levante español per Intereconomia) pagaven l'esforç dels primers 45. Xavi habilita Iniesta i empat. Xavi posa una pilota sensacional a les grenyes de Puyol i tres punts al sarró. Villa, fins i tot, es va animar a provar-ho però no va poder batre César. Per cert, sense notícies de Leo Messi que pràcticament no va donar senyals de vida.

4 comentaris:

  1. Només un comenari afegit:del camp estant (gol sud) criticar la xul-leria i la mala educació del veterà César, que desde els primers moments de la segona part (¿potser pel gol rebut?) es va dedicar a provocar a la zona amb ostensibles gestos despectius.Això va provocar que algún energumen li tirés algun objecte, i l'incendiari va, l'agafa (diria que era una moneda), es dirigeix a l'àrbitre, pero com estava a l'altre punta del camp, el porter ché es gira de nou cap al públic i es fica la moneda a l'entrecuix¡¡¡. És a dir, el que tira bidons de bencina, quan comença l'incendi crida "foc, foc".No estic molt al dia del reglament, però diria que incitar a la violencia està sancionat, i crec que la LFP hauria d'intervindre.
    JAD

    ResponElimina
  2. Des del Levante español, el Levante feliz, he de dir-te que és una llàstima no haver pogut aguantar el ritme de la primera part. Aquesta derrota de tota manera entra dins de les previsions, ara només falta no perdre a casa contra Getafes, Reialsocietats i similars. Respecte al tema de César, continua la nissaga de porters torracollons iniciada per Cañizares, típic porter que emprenya el públic i el rival però que mola tenir-lo a la teua porteria. I, en qualsevol cas, és un grandíssim porter, com va demostrar. D'alguna manera haurem de suplir la manca de pressupost...

    ResponElimina
  3. Doncs jo he sentit que Cesar es tant bona persona, i que col.labora amb tantes ONG i Carites i no se que mes ...?

    ResponElimina
  4. Parlant de Cañizares: segons m'han comentat, el prop Cañi, que tots sabem com les gastava, comentarista del C+, va criticar l'actitud de César, tot plegat molt significatiu.
    No poso en dubte que en César sigui bona persona, i com mols d'altres es deu fer la foto de rigor per ser "políticament correctes", però com tot a la vida les persones es defineixen pels seus actes...i els del dissabte son totalment inacaceptables.
    Salut¡¡¡
    JAD

    ResponElimina