"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 16 de novembre del 2010

Sergi(o) Busquets, l'anti-Rajoy

Vagi per endavant que tothom pot parlar com li doni la gana! Només faltaria. Ara bé, en Sergi(o) Busquets, enorme i imprescindible futbolista, s'ha convertit en la negació ambulant de les teories del PP sobre el català i el castellà a Catalunya. Política-ficció, per cert, a la qual s'hi afegeix de manera entusiasta el demagog Albert Rivera de C's amb el greuge de viure aquí.

Que si a Catalunya els nens no saben el castellà, que si la dictadura del català, que si el nostre idioma no serveix ni per anar a prendre pel cul mentre que el castellà et permet anar per mig món... Resulta que irromp amb força el gran Sergi(o) Busquets, que s'ha suposa que ha estudiat en plena immersió lingüística, i no sap ni dir "el meu sastre és ric". Darrerament, el de Badia s'ha esforçat per parlar amb la llengua de Pompeu però es nota que s'hi sent tan còmode com jo amb l'inuït.

Suposo que el seu gest va ser animat i aconsellat per en Joan Laporta. Ara, però, en Busi pot respirar tranquil ja que el nou president del Barça (que es diu... com collons es diu?... Ah sí, Sandro Rosell) no té el català ni el catalanisme com a prioritat.

Pobre Rajoy. Encara no sap que a casa nostra, per bé o per mal, els nens estudien en català però al pati juguen en castellà. En fi. Torno a dir que en Sergi(o) pot parlar com cregui, però hauria de tenir més sensibilitat per a un club que li ho ha donat tot. Faci's extrensiu el tema a Messi. Que és a Catalunya des de fa més d'una dècada i, en canvi, no diu ni bon dia. Ah! Sylvinho, Touré que es van esforçar...

1 comentari:

  1. Per tots és sabut que el català de Busquets deixa molt a desitjar, però crec que sempre ha fet l'esforç de parlar en català per als mitjans catalans. Res a retreure-li.

    ResponElimina