"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 20 d’abril del 2011

Clemente em pregunta "Per què Pepe ha jugat fins ara només de central?"

El hall de l'hotel València Palace, seu de la Federació Espanyola, bull desprenent aroma de Copa. Moltes personalitats del futbol s'hi han deixat veure aquest dimecres al matí. Des del nou secretari d'Estat per a l'Esport, Albert Soler, fins al seleccionador estatal Vicente del Bosque passant per Fernando Hierro, Alfredo Di Stefano, Hristo Sòtixkov, Iván Helguera i el propi àrbitre de la final, Undiano Mallenco. Del Bosque m'ha explicat que és a "València per gaudir d'un gran espectacle amb dos dels millors equips del món" i ha lamentat que "Barça i Madrid s'hagin de veure les cares a les semifinals de la Champions ja que una final seria el lloc que els correspón als dos. Però, mira, així gaurdirem de l'espectacle un partit més".

Qui no s'ha volgut perdre la cita és Javier Clemente. L'actual seleccionador del Camerún no m'ha volgut fer cap mena de pronòstic de la final de Copa d'aquest dimecres, malgrat assegurar que "es veurà un partit molt disputat i molt emocionant. Veurem quin tipus de partit ens trobem. S'enfronten dos grans equips i sempre s'ha de tenir en compte que els jugadors no poden estar constanment al millor nivell". Per al basc, ens trobem "davant el partit més important de l'any".

Clemente no comparteix les crítiques que ha rebut José Mourinho pel plantejament en el partit de Lliga de dissabte passat al Bernabéu contra el Barça "jo no hi estic d'acord. Penso que se n'ha fet massa sang dient que el Madrid va jugar en funció del Barça. Quan t'enfrontes al millor equip, és lògic que facis servir les teves armes. El Barça, avui, és superior i el Reial Madrid és lleugerament inferior. Crec que no s'ha de ser tan alarmista".

L'exseleccionador estatal s'ha alegrat que "les coses li surtin bé a en Pep Guardiola". Assegura no tenir dubtes sobre qui és el millor jugador del món. "És Messi. Però el Barça s'ha de mentalitzar que el Madrid no els posarà les coses fàcils. Els jugadors blancs miraran d'anul·lar-lo i de no deixar-lo entrar en joc. El Barça per la seva part haurà d'estar sempre ben concentrat perquè, en qualsevol moment, Cristiano Ronaldo pot agafar una pilota i provocar un disgust a la porteria de Pinto". Preguntat sobre si ell també fair ajugar el seu teòric segon porter, Clemente assegura que no sap si ell ho faria però que en Pep "sempra fa el que creu correcte pel seu equip".

Javier Clemente avisa que "el Madrid no està tan malament com la gent diu" i treu importància a la gespa alta del Bernabéu "tots els entrenadors tenen les seves armes. Jo quan entrenava al Bilbao sempre regàvem perquè estem més acostumats a la pluja i, en canvi, a Sevilla et posen el partit a les 16:00h i a 40 graus de temperatura".

Preguntat sobre la si és comprensible que, amb gairebé 400 milions d'euros gastas per Florentino Pérez, acabi Pepe jugant de migcentre. "Potser la pregunta que ens hauíem de fer és per què Pepe ha jugat fina ara de central?".

L'himne espanyol, segons el basc
Sobre l'himne espanyol que sonarà a 220 decibels a Mestalla, Clemente no ho veu malament. "Mira, jo sóc basc, de Barakaldo però ho veig bé. S'ha de ser respectuós".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada