"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 22 d’abril del 2011

Plega White Chocolate: un blanc atrapat en un cos de negre


Ha plegat, després de 12 anys a l'NBA, Jason Williams i ho ha fet per culpa d'una lesió a l'esquena que no s'acaba de solucionar. Ha penjat les vambes vestint la samarreta dels Grizzlies i compartint vestidor amb un altre Gasol. Ara, en Big Marc després de passar-se molts anys farcint d'assistències el gran: Pau. De fet, un i altre encara són els màxims anotador i assistent de la franquicia de Tennesse.

Jason Williams ha estat una de les raons per les quals m'aixecava de matinada per veure els partits de l'NBA. Sempre he comparat el de Charleston amb Ivan de la Peña: dos enormes jugadors, plens de fantasia i imaginació però que mai de la vida voldria al meu equip: massa riscos. Ara, com a espectador són imprescindibles. De fet, qui ho resumeix millor és el tècnic Byron Scott: "Vaig anar a veure un partit de bàsquet del meu fill a l'escola i semblava un circ: tothom volia imitar Jason Williams".

Jason Williams ha estat un base genial. Un negre jugant en un cos de blanc. Un jugador de playground, de carrer, de picardia, d'intel·ligència, d'alegria, d'anarquia, d'imaginació, de barri humil... Amb el seu 55 a l'esquena, Jason Williams ha estat un personatge curiós. La disciplina no ha entrat mai en el seu diccionari i força problemes extraesportius (mala relació amb la premsa, trencar el programa antidroga de l'NBA) l'han catapultat a ser un heroi pel sector més jove. Farcit de tatuatges i amb un joc ofensiu de somni es retira amb un anell de campió: El va aconseguir l'any 2006, amb els Heat del gran Pat Riley, derrotant Dallas en la gran final.

El base, que de començament no va saber si dedicar-se al bàsquet o al futbol americà ja que destacava en les dues disciplines, va protagonitzar una agra polèmica amb Phil Jackson. El tècnic dels Lakers havia de jugar els play-off de l'any 2000 contra els Kings. Phil Jackson va editar un video motivador amb imatges de la pel·lícula American History X comparant l'entrenador dels de Sacramento (Rick Adelman) amb Adolf Hitler i Jason Williams com un skin amb una enorme esvàstica al pit. El tècnic i el base de l'equip de la capital de Califòrnia es van emprenyar com una mona i van acusar el Mestre Zen de "passar-se de la ratlla".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada