"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dilluns, 18 d’abril del 2011

El pare d'Abdul-Jabbar, el darrer Buffalo Soldier

El gran Kareem Abdul-Jabber (qui escriu aquestes ratlles es va aficionar al bàsquet gràcies a aquest enorme pivot dels Buks i dels Lakers nascut com a Lew Alcindor abans d'abraçar l'Islam) està preparant un interessant documental sobre son pare. Es deia Ferdinand Alcindor i va ser un autèntic Buffalo Soldier. El darrer. Qui eren els Buffalo Soldier? Eren unitats de l'exèrcit dels Estats Units que estaven integrades exclusivament per negres i que van arribar a lluitar a Europa contra els nazis en una de les seves darreres missions després que, afortunadament, s'eliminessin les diferències racials a la màquina de guerra més poderosa de la terra. Una unitat a la qui Bob Marley li va retre un homenatge en forma de cançó. Com es nota que tinc la carrera d'història, eh?

En Alcindor pare, amb el seu escamot de negres, va entrar al camp nazi de Buchenwald per rescatar els pobres jueus allà acorralats (de corral) per part dels dimonis del Tercer Reich. Va alliberar un nen que, avui, és el principal rabí de Tel Aviv, Meir Lau. Un Lau que no oblida com els seus ulls van veure un enorme negre que el rescatava de l'infern nazi quan només tenia vuit anys. Alcindor pare va morir amb el desig que el seu fill, màxim encistellador de la història de l'NBA, pogués volar a Israel i saludar el nen que ell va salvar.

En la seva visita a Tel Aviv, l'ex 33 dels Lakers presentarà el seu darrer treball en el món dels documentals. Es titula A les espatlles dels gegants i retrata els Harlem Rens, el primer equip de bàsquet professional integrat exclusivament per negres.

Abdul-Jabbar es va convertir a la religió de Mahoma l'any 1971 i va abandonar el nom amb el qual havia vingut al món: Lew Alcindor. Bonica història d'amor i respecte entre un musulmà i un jueu que m'emociona. Abdul-Jabbar, l'home de l'sky hook, té actualment 64 anys i em va donar una gran alegria quan, fa pocs mesos, anunciava que deixava enrere una rara leucèmia que havia amenaçat un dels més grans de la història del bàsquet. Ara, i com a homenatge pòstum, farà un documental sobre el seu pare: el darrer Buffalo Soldier.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada