"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

divendres, 17 de setembre del 2010

Merder al Chievo: Eriberto era en realitat... Luciano


El nostre heroi disputa una pilota a l'argentí Javier Zanetti

Sempre m'han caigut bé els 'Ases Voladors'. El Chievo era un modest equip de futbol de la ciutat de Verona que l'any 2001 va fer un miracle futbolístic de la mà del tècnic Luigi Delneri. No només van ser líders de la Sèrie A sinó que van acabar cinquens a la Lega per darrere del totpoderós Milan. Van agafar el malnom d'Ases Voladors ja que els seus màxims rivals ciutadans, el Verona, deia que un derbi a la màxima categoria només es donaria "quan els ases voléssin". A banda de Delneri, un dels cracs d'aquell Chievo era el jove brasiler Eriberto Conceiçao da Silva. Nou anys després, el conjunt que representa el petit barri de Chievo de la ciutat en la qual Romeo i Julieta es feien petons, torna a ser líder amb sis punts. L'estrella és el veterà brasiler Luciano Siqueira de Oliveira. El problema és que Eriberto i Luciano són la mateixa persona!

Eriberto, dotat per la natura d'uns pulmons de ferro, era un migcampista que va arribar al Chievo el 2000. Va ser l'heroi dels aficionats i, dos anys després, va desaparèixer del mapa. Ningú sabia on era Eriberto i això que la Lazio romana el volia fitxar. Després d'uns dies va aparèixer. Va trucar als responsables del Chievo plorant dient que els havia enganyat i demanava perdó. Es veu que tenia tres anys més dels que havia declarat oficialment a la seva fitxa, però la sorpresa va ser que va robar el nom d'un veí de Rio de Janeiro (tres anys menor) per passar les proves del Palmeires. El veí es deia Eriberto Conceiçao da Silva, no li agradava el futbol, i el noi es va sentir legitimat per prendre-li la personalitat gràcies a un agent de moralitat més que dubtosa. Volia jugar a futbol, emigrar a Europa i com era orfe no havia de donar massa explicacions.


Però, per què el canvi? L'Eriberto de veritat no li feia xantatge, ni hi havia cap problema per seguir amb la comèdia. Eriberto va voler recuperar el seu veritable nom, Luciano Siqueira de Oliveira, per què havia estat pare i volia que el seu cognom seguís en els seus dos fills. Va renunciar a marxar a la Lazio i va seguir amb el Chievo que el va perdonar després d'haver-lo tingut una temporada en blanc. La Justícia italiana el va condemnar a vuit mesos de presó, que no va complir perquè no tenia antecedents, i va haver de pagar 150.000 euros. Al seu armai, hi ha una samarreta del Chievo amb el nom d'Eriberto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada