"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dissabte, 18 de setembre del 2010

Posa't a la pell de Redding i De Angelis


Scott Redding i Alex de Angelis van acabar la cursa del Gran Premi de San Marino en estat de shock i amb llacunes a la memòria. Desgraciadament, van atropellar mortalment el nipó Shoya Tomizawa després que la roda del japonès patinés sobre la innecessària gespa artificial que hi ha col·locada al costat de l'asfalt. El 48 de Tomi ha estat retirat i, aquest cap de setmana a Alcañiz, la majoria de pilots li dedicaran un homenatge al Gran Premi de l'Aragó. Scott Redding i Alex de Angelis prendran la sortida després d'uns dies molt durs per a ells. Sabien que no havien pogut fer res per evitar Tomizawa, però eren conscients que, tard o d'hora, s'haurien d'enfrontar a la visió de la cursa. Els psicòlegs, que els han assistit en tot moment, els ho recomanaven. Buf. Et poses a la pell dels dos pilots?

Redding només té 17 anys. I ha passat uns dies molt durs. Els pitjors de la seva vida. Als pilots els preparen tot conscienciant-los que practiquen un esport amb un cert nivell de perill, però, és clar... fins que no et passa. El valencià Hèctor Faubel, company del britànic, se'l va endur a casa seva a fer una barbacoa a veure si s'animava. Redding no estava per festes. Es passaria la setmana plorant, no recordava res, estava en un estat de shock que el portava a estar tremolant permanentment, veia taques de colors i estava convençut que la gent del seu entorn l'estava enganyant per tal que no se sentís culpable. Finalment, 48 hores després de la cursa, es va atrevir a veure el fatal accident. Ara, sap que ningú podrà fer tornar el simpàtic nipó a la graella ("L'única paraula en italià que conec és Coca-cola", deia Tomy), però respira un xic més tranquil. Era humanament i tècnica impossible no colpejar el cos del company.

De Angelis, als seus 26 anys, s'ho ha pres amb més filosofia tot i que es va quedar tancat a casa durant tres dies sense atrevir-se a sortir al carrer. La seva moto va ser la primera en impatcar amb Shoya. L'italià es veu que ha vist l'accident un i mil cops. Està convençut que era inevitable i s'ha quedat més tranquil després del visionat. Els experts psicòlegs aconsellen que els dos pilots havien d'haver vist la cursa en solitari. De Angelis ho va fer, Redding va necessitar l'alè dels seus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada