"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimarts, 14 de setembre del 2010

Messi desperta el Barça del coma i avisa l'Atlético

Joronya que joronya! El FC Barcelona ha enviat, aquest dimarts a la nit, un missatge a l'Europa futbolística en derrotar el Panathinaikos grec per un contundent i just 5-1. Els blaugrana han donat un cop de puny sobre la taula explicant que ha acabat la pretemporada, que ja han passat els experiments, que han tornat i que van a per totes. De fet, ja cal que el seguidor culer es prepari. Guardiola, que fa el contrari dels polítics (que prometen molt i no compleixen res), no ha assegurat el triplet. Tremolem! Tampoc ho va prometre en el primer any i... sis copes al sac.

Després de l'ensopegada de l'Hèrcules, el Barça arrencava la seva participació en el temible Grup del Badall de la Champions amb una certa preocupació. Cert és que el Panathinaikos no ha ofert res de l'altre món però el Barça, de la mà d'un Messi genial, s'ha adjudicat un triomf importantíssim en un partit en el que tenia poc a guanyar i molt a perdre.

Messi (dos gols, una pilota al travesser, dues assistències de gol i un penal horrorosament llançat) ha estat l'estrella d'un conjunt que ha començat a ensenyar els automatismes marca de la casa. I això que el porter Tzorvas ha estat el millor dels grecs evitant que el resultat fos d'escàndol.

Una cosa és clara. A Atenes no van veure el plantejament de l'Hèrcules. No han pressionat al mig del camp, la bimba els durava entre dos i tres segons, deixaven una autopista que violava un cop i un altre Dani Alves i Messi-Villa-Pedro han fet el què han volgut al davant. Xavi i Iniesta, a més, lliures de marca han entrat com una cullereta en un iogurt... grec. Els davanters, a més, no han donat una pilota per perduda ni quan el Camp Nou ja es buidava.

Sidney Govou ha avançat els vistants (20') en l'única ocasió dels grecs, però mai hi ha hagut la sensació de patir. Només un minut ha trigat Messi en fer l'empat aprofitant una genial passada de Xavi i convertir-se en el màxim anotador del Barça a Europa superant Rivaldo. El Barça en volia més i ha seguit olorant sang. Deu minuts després, Villa feia el segon aprofitant un còrner en el qual Busquets s'ha endut la defensa al primer pal deixant lliures de marca el Guaje, Messi i Piqué. Abans del descans, Messi engalta un cacau espectacular que s'estavella en el travesser grec i quan l'àrbitre ja es posava el xiulet per assenyalar els vestidors, ha arribat el gol de la nit. L'ha fet Messi, en el 44', però l'ha signat el Barça. Jugada col·lectiva de futbol sala, dues parets en una rajola a la frontal de la petita i golàs. 3-1 i als vestidors.

Mentre l'única opció ofensiva dels grecs eren les individuals individualitats de l'argentí Sebastián Leto, la represa ha començat amb un penal que tirat de la pitjor manera possible Messi. Tzorvas ha recollit la pilota (aquest és el verb) però el jugador de la pedrera ho ha seguit provant. Guardiola donava descans a Villa, Xavi i Piqué (pensant en el Manzanares) però el 10 blaugrana en volia més. Ha donat un gol fet a Pedro que, inexplicablement, el canari no ha encertat a rematar. La solidaritat dels de Pep Guardiola és tan gran que Messi no volia que el canari marxés sense marcar. Així, l'argentí del planter s'ha escorat a l'esquerra, ha fintat una passada de la mort i ha xutat sense angle sobre la mateixa línia de fons. La pilota ha rebotat en els dos pals i ha impactat en Pedro per fer el 4-1. En el 93', un cop més, Messi ha picat una intel·ligent pilota al cap de Dani Alves que, de vaselina, ha superat el porter grec. Diumenge (19.00h Canal + Liga/Gol TV) espera l'Atlético.