"Si no saps què fer dins l'area, marca i després discutirem les opcions" Bill Shankly (Liverpool)

"L'esport pot ser injust, però sempre et posa en el teu lloc"

dimecres, 15 de setembre del 2010

Per què Urdanga i la senzilla són a Washington?



Era un secret a veus que, mica en mica, es va confirmant. Era sospitós que Iñaki Urdangarín i la senzilla deixessin Barcelona per instal·lar-se a Washington. La situació es va fer més que curiosa quan van enterrar el franquista del Samaranch sense la presència d'Urdangarín, encara que l'exjugador del FC Barcelona es va deixar veure, per les nostres latituds, només uns dies després. Tot plegat feia una mica de pudor. Deien que el Duc de Palma estava més que esquitxat amb el cas de corrupció del Palma Arena (asseguren que, fins i tot, hi va haver una trucada del ciutadà Joan Carles I per aturar l'assumpte i que no arribés a la premsa) i del president Jaume Matas (PP) . Un polític que tenia una escombra al lavabo, per netejar la caca, per valor de 350 euros i 120.000 euros gastats en mobles.

L'afer es va complicant. La Policía porta setmanes intentant localitzar la seu de l'institut d'Iñaki Urdangarín que, presumptament, hauria cobrat 1,2 milions d'euros del Govern balear. El jutge que instrueix el cas vol que Nóos informi sobre els convenis als quals havia arribat amb Matas i aporti documents. Després de dies d'investigació, els agents no han trobat una adreça, un telèfon o un mal correu electrònic per estirar del fil. El cas del velòdrom de Palma agafa un caire molt negatiu per la família de la Cristina, coneguda com la senzilla. Una instal·lació esportiva, per cert, que no és res més que un gran fantasma disfressat ja que no ha estat mai homologat per la UCI.

La Policia va agafar un avió i es va plantar a Sant Cugat del Vallès on Urdangarín, teòricament, tenia la seu de Nóos. Allà, els van dir que l'empresa feia temps que havia tancat la paradeta i sense deixar adreces, com diria una mala peli de lladres i serenos de diumenge a la tarda. Es veu que, presumptament, Urdangarín havia cobrat del Govern balear aquesta minsa quantitat (que no oblidem que provenien de l'erari públic) per crear Illes Balears Fòrum que pretenia ser una taula rodona que barregés esport i turisme. La realitat és que, hores d'ara, no hi ha cap document que justifiqui la teòrica subvenció.

Per acabar-ho d'adobar, sembla que Iñaki Urdangarin hauria cobrat la mateixa xifra de diners (1,2 milions d'euros) de la Comunitat Valenciana per celebrar dos esdeveniments per promocionar la primera Copa del Amèrica i tres milions més per un esdeviment esportiu que no es va acabar celebrant mai!.

La Casa Real va enviar el setembre de 2009 (ara fa tot just un any) Urdangan i companyia a treballar a la divisió internacional de Telefónica, cobrant 500.000 euros l'any, dietes i casa a banda. Curiosament, l'empresa de César Alierta sembla un refugi per a grans empresaris ja que també va donar sostre a Eduardo Zaplana, el destructor del Levante español (com diria Intereconomia).

Tal i com estan les coses, sembla que Urdangan, la senzilla i l'estol de criatures trigaran a tornar a Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada